Elena Udrea, prezentă la Curtea de Apel București: Se judecă dosarul referitor la finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009

Elena Udrea este prezentă la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă dosarul referitor la finanţarea campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Fostul ministru este acuzat de instigare la luare de mită şi spălare a banilor.

În acest dosar mai sunt vizaţi Ioana Băsescu şi Dan Andronic.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu şi Dan Andronic pentru mai multe infracțiuni comise pentru finanțarea campaniei electorale a fostului președinte, Traian Băsescu, din 2009.

Fostul ministru al Turismului este acuzat de luare de mită și spălare de bani. Udrea spunea, la data deciziei DNA, că dosarul are „miză politică” și că ținta este Traian Băsescu.

În același dosar este anchetată si Ioana Băsescu, aceasta având calitatea de notar la momentul comiterii infracțiunilor. Fiica președintelui este acuzată de instigare la delapidare și instigare la spălare de bani.

Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în acest dosar.

DNA i-a trimis în judecată și pe Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare, Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită, pe Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită.

„În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, arăta DNA, într-un comunicat de presă, la trimiterea în judecată.unt fericita ca am putut sa vin. cred ca lucrurile sunt in schimbare, spre bine, am motivele mele pt care cred asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole