Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria până săptămâna viitoare

Elena Udrea va rămâne în arest în Bulgaria cel puțin până luni, conform deciziei autorităților bulgare.

Fostul ministru și-a petrecut noaptea după gratii, într-un sediu al poliției bulgare de frontieră. Ea a fost prinsă ieri când încerca să treacă granița spre Grecia, prin vama Kulata.

Udrea a fost prinsă la doar câteva ore de la decizia judecătorilor instanței supreme. Instanța din România a condamnat-o pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri, că ministerul pe care îl conduce nu este implicat în procedura de aducere în ţară a Elenei Udrea, adăugând că aceasta este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei.

„Ministerul Justiţiei nu are o echipă trimisă acolo, pentru că nu e implicat în procedură. (…) Este în atribuţia noastră să sprijinim acest proces la cerere. Deci, dacă Tribunalul Bucureşti sau instanţa bulgară ne solicită sprijin cu furnizare de documente, aşa scrie procedura, atunci se implică şi Ministerul Justiţiei, fiind vorba de un mandat european de arestare. Deocamdată, ea este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei”, a declarat Cătălin Predoiu, la Ministerul Justiţiei.

„Împotriva numitei Udrea Elena-Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu”, se arată pe site-ul Poliţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole