Elevă din România, admisă la academia militară americană West Point

O elevă de la Colegiul Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir” a fost admisă la academia militară americană West Point, după un lung proces de selecţie, care a presupus numeroase probe şi teste.

”Am primit cu mare bucurie vestea excepţională pe care eleva plutonier adjutant Ingrid Vârlan, de la Colegiul Naţional Militar Dimitrie Cantemir, ne-a dat-o în pragul Sărbătorilor Pascale. «Am fost admisă la West Point, Class of 2026!» În urma unui proces de admitere extrem de competitiv şi bazat pe un număr de criterii foarte selective, Ingrid a reuşit să ocupe singurul loc alocat pentru România, în acest an, pentru Academia Militară West Point”, a transmis, marţi, Ministerul Apărării.

West Point, cea mai prestigioasă academie militară din Statele Unite şi una dintre cele mai recunoscute în lume, cu o tradiţie ce depăşeşte 200 de ani, este pentru Ingrid ”un vis frumos, parte a unui gând măreţ ce începea să se contureze”.

”Clasa a IX-a, începuturi şi un gând, clasele a X-a şi a XI-a, pandemie şi aşteptări, clasa a XII-a doar extrem de multă muncă şi 12 teste / etape înainte de primirea acceptului final. Scrisoarea din partea USMA a venit vineri şi lucrurile sunt fierbinţi, atât de fierbinţi încât nici nu ştiu cum să mă bucur, este un paradox să lupţi atât pentru un obiectiv, să sacrifici totul pentru a-l obţine, să ai mâinile sângerânde după antrenamente şi creierul aburind după sute de teste de engleză şi matematică, iar mai apoi, după un plâns, un râs şi multe îmbrăţişări să te gândeşti deja la următorul pas”, a declarat eleva admisă la West Point.

Ea a explicat că fiecare probă a presupus un moment de aşteptare a rezultatului.

”La sfârşitul anului 2021 am primit cu mare onoare rezultatul testelor primei etape în care am fost nominalizată/desemnată oficial candidat unic al României pentru USMA. Experienţa bac-ului american a fost unică şi, după extrem de multe teste de engleză şi matematică aplicată şi parcurgerea unui „ceaslov” de 1500 de pagini, mă bucur de final. Rezultatele obţinute la test, respectiv clasarea în primii 9% din totalul celor care au dat testul în acest an mă bucură, în plus, clasarea în 1% procent la partea de matematică mă onorează pe mine şi pe toţi cei care mi-au fost dascăli în aceşti 12 ani de şcoală”, mai spune Ingrid.

Potrivit oficialilor Ministerului Apărării, Ingrid este apreciată ca unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”.

”Odată cu această extraordinară performanţă, Ingrid realizează şi o premieră în istoria Cantemirului, fiind prima fată care înregistrează acest succes de pe băncile colegiului”, au mai transmis reprezentanţii MApN.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...