Elevi din Botoşani, premiați de Societatea de Geografie şi Academia de Ştiinţe Morale şi Politică din Paris

Şase elevi din Botoşani au câştigat marele premiu la categoria film a concursului internaţional organizat de Societatea de Geografie şi Academia de Ştiinţe Morale şi Politică din Paris. Ei vor participa la festivitatea de premiere de la Sorbona.

Elevii români au realizat un film de prezentare a judeţului Botoşani şi vor participa la jumătatea lunii viitoare la festivitatea de premiere care va avea loc la Universitatea Sorbona, acolo unde vor fi invitaţi preşedinţii marilor societăţi de geografie din lume, precum cele din Rusia, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. Competiția a fost organizată cu ocazia sărbătoririi bicentenarului Societății de Geografie franceze,  alături de Académie de Sciences Politiques et Morale și nu a fost un concurs școlar, competitorii neavând o limită de vârstă pentru participare.

Scenariu realizat de elevi

Fondurile de deplasare vor fi asigurate de Primăria Botoşani, care va putea folosi apoi filmul pentru promovarea obiectivelor culturale şi turistice, potrivit Rador. Elevii au realizat un film de promovare a Botoșanilor și a curiozităților sale geografice, pentru care s-a făcut o cercetare documentară pe teren, în locuri precum Vorona, Oneaga sau Ipotești. Materialul are la bază un scenariu realizat de elevi, cu subtitrare în franceză, și va fi publicat pe site-ul Societății de Geografie din Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...