Elevii ar putea să intre în vacanța de vară la sfârșitul lunii mai. Ultimatumul profesorilor

Premieră nedorită pentru învățământul românesc. Anul acesta, elevii ar putea să ia vacanță la sfârșitul lunii mai, mai devreme cu o lună decât ar trebui, dacă Guvernul nu găsește soluții la problemele profesorilor care amenință cu grevă generală.

Sindicaliștii din învățământ au dat și un termen guvernanților: data de 22 mai. La acest moment, suntem în punctul în care Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională a Sindicatelor „Alma Mater” strâng semnături pentru a declanșa greva generală, din cauza înghețării salariilor.   

Profesorii au protestat deja de trei ori, în ultima perioadă, la Guvern și Parlament, însă fără niciun rezultat. Pe lista doleanțelor se află creșterea salariilor, plata orelor suplimentare, acordarea de sporuri pentru condițiile de muncă, decontarea navetei, precum și realizarea de investiții în sistemul de învățământ. 

Acum, totul depinde de modul în care se vor derula discuțiile cu Guvernul, iar dacă nu se va găsi nicio rezolvare la problemele dascălilor, elevii vor intra mai devreme în vacanța de vară cu o lună.

Sindicaliştii din Educaţie protestează, miercuri, prin pichetarea sediului Guvernului timp de o oră, nemulţumiţi de salarizarea din sistem, dar şi de intenţiile Executivului de a plafona cheltuielile de personal la nivelul anului 2022, cu impact negativ suplimentar pentru angajaţii din învăţământ.

Tot în această perioadă, au loc dezbateri aprinse pe legile educației în comisia de învățământ din Camera Deputaților, fiind așteptate modificări importante pentru anul școlar viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...