Astăzi se afișează rezultatele la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat

Rezultatele probelor scrise ale examenului de Bacalaureat sesiunea de toamnă vor fi publicate astăzi, 2 septembrie 2020. Pentru examenele susținute, cei interesați pot depune contestațiile tot astăzi, în intervalul 14.00 – 20.00.

Conform Ministerului Educației și Cercetării, rezultatele vor fi publicate fără numele și prenumele elevilor participanți, în conformitate cu prevederile specifice ale GDPR.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/ transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau scădere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale ale sesiunii de examene, după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate sâmbătă, 5 septembrie 2020.

UPDATE: Rezultatele examenelor

Rata finală de promovare a bacalureatului pentru absolvenții din promoția curentă și din promoțiile anterioare în 2020 a crescut, după sesiunea de toamnă cu doar 1,6 puncte procentuale. Astfel, rata finală a ajuns la 64,5%, față de 62,9% după sesiunea din iunie 2020.

Pentru promoția curentă rata de promovare este de 72,9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27,7%. La a adoua sesiune s-au înscris 42.700 de candidați, totalul celor înscriși în cele două sesiuni fiind de 155.639, dintre care doar 147.794 s-au prezentat la examene (120.627 din promoția curentă și 27.167 din promoțiile anterioare.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...