Elevii din 300 de școli nu merg la școală din cauza pandemiei de COVID-19

Elevii din 300 de unități de învățământ fac școală online, conform scenariului al treilea, adică nu vor merge la școală fizic. În prezent, aproape 13.000 de unități au prezență fizică normală, iar 4.375 se află în scenariul mixt, jumătate acasă, jumătate la școală.

Datele au fost publicate de Ministerul Educației și Cercetării (MCE) pentru prezentarea situației la zi a sistemului de învățământ preuniversitar. Inspectoratele școlare centralizează zilnic situația unităților de învățământ din fiecare regiune.

Consiliile de administraţie ale şcolilor adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

MEC reaminteşte că, potrivit ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării şi al ministrului Sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. 

Și anul universitar se pregătește de deschidere, dar situația pare mai simplă pentru studiile superioare. Cursurile se vor desfășura exclusiv online în majoritatea unităților, universitățile pregătindu-se în detaliu cu platforme de studiu online.

Cele 19 de facultăți ale Universității București au anunțat deja că vor ține majoritatea cursurilor online, unele având și prezență mixtă la cursuri. Inclusiv pentru cazările în căminele studențești se fac în această perioadă tot online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole