Elevii nu se vor întoarce prea curând în bănci: Șansele să se întoarcă până la sfârșitul anului sunt nule

Federația Asociațiilor de Părinți avertizează că elevii vor învăța online de la 8 noiembrie, atunci când se va termina vacanța forțată. Aceștia sunt de părere că, în acest context pandemic, revenirea în bănci va fi posibilă din 3 ianuarie 2022.

În situația în care, în anumite localități, rata de infectare este mică, elevii s-ar putea întoarce în bănci, însă lucrurile se pot schimba brusc și acolo dacă nu se vor respecta măsurile de protecție și dacă nu se vor face testări.

Școlile și grădinițele se vor redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie, potrivit programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, depus în Parlament. Documentul propune ca o eventuală deschidere să aibă loc pe „scenariile stabilite prin ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății”.

Părinții, nemulțumiți de măsurile de protecție sanitară luate în școli

Anul trecut unitățile de învățământ au funcționat cu mai multe reguli de protecție față de acest an școlar.

Părinții spun că anul acesta au lipsit materiale de protecție, măștile și testele din școli.

Un semnal de alarma vine și din partea celor de la Salvați Copiii care se ocupa de programele de educație. Aceștia spun că elevii au uitat și ce știau înainte. De asemenea, în situații dificile se află și cei din familii neajutorate, aceștia neavând acces la tehnologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...