Elevii navetiști din Prahova rămân fără abonamente gratuite de la 1 decembrie

Adio abonamente gratuite, începând cu 1 decembrie 2023, pentru elevii navetiști din județul Prahova. Transportatorii spun că nu au primit banii de la Ministerul Educației și, în aceste condiții, nu mai pot asigura transportul elevilor gratuit.

În județul Prahova sunt peste 11.000 de elevi navetiști, cărora Asociația Patronală a Transportatorilor Rutieri (APTR) Muntenia Trans anunță că nu le mai asigură transportul gratuit începând cu 1 decembrie 2023. Motivația APTR Muntenia Trans? Ministerul Educației nu a plătit nici măcar un leu pentru decontarea abonamentelor emise de la începutul acestui an școlar și până în prezent. În comunicatul APTR Muntenia Trans se arată clar că: „În urma ședințelor avute astăzi, 27 noiembrie, la Inspectoratul Școlar Județean Prahova și la Consiliul Județean Prahova, am fost informați că Ministerul Educației nu a deschis creditele bugetare pentru județul Prahova, iar inspectoratul școlar nu are cum să achite facturile aferente transportului elevilor”.

Ziarul Puterea a sunt la Ministerul Educație, de unde, o doamnă care a refuzat să se prezinte, ne-a spus: „În ce județ spuneați?… Prahova? Ministerul Educației a plătit transportul elevilor, deci și de la 1 decembrie ar trebui să poată să aibă abonamente gratuite. Cred că cel mai bine ar fi să sunați la Consiliul Județean Prahova să vă luați niște informații!”. Puterea s-a adresat CJ Parhova, acolo am fost redirecționați către departamentul Transporturi, doamna care ne-a răspuns a spus că nu are nicio informație privind banii pentru transportul gratuit al elevilor navetiști, dar să sunăm la vicepreședintele Constantin Apostol. La telefonul respectiv nu răspunde nimeni, am mai sunat și la președintele CJ Prahova, Dumitrescu Iulian, dar în zadar, nimeni nu a răspuns la telefon. Și nu era o oră matinală.

Concluzia? În timp ce autoritățile joacă pin-pong între ele, părinții elevilor trebuie să scoată bani din buzunar să plătească abonamentele. APTR Muntenia Trans a comunicat că: „Vă informam că până nu vor fi achitate facturile emise, membrii asociației nu vor mai emite abonamente gratuite elevilor pentru luna decembrie.”

Mai multe articole...

Cele mai citite articole