Elisabeta Lipă are venituri de 6.000 de euro pe lună, dar a ajuns consilier general PSD la Capitală pentru 300 de euro

Fosta mare canotoare, Elisabeta „Uța” Lipă este disperată după funcții și după imagine, fiind în stare să se facă frate cu dracul numai ca ei să-îi fie bine. Și faptul că ajuns consilier general pe lista PSD demonstrează cât de oportunistă este „Uța” Lipă.

Carieră de succes: Susținută de PD, promovată de Cioloș și recompensată de PSD

Cariera Elisabetei „Uța” Lipă a explodat în 2009, când, PD-ul lui Boc și Băsescu făcea legea în România. Atunci, ca urmare a unei cumetrii din județul de baștină al acesteia, adică Botoșani, ajunge comandant la Clubului Sportiv Dinamo București.

Tot în acel an ajunge și președinte al Federației Române de Canotaj, dar și vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. În noiembrie 2015, după căderea cabinetului Ponta, „Uța” Lipă lasă conducerea C.S. Dinamo, spre bucuria angajaților, și ajunge ministru al Tineretului și Sportului în cabinetul Cioloș.

În perioada când a fost ministru, ea s-a „remarcat” prin faptul că a mers cu soțul și fiul la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro. Dar, septembrie în 2020, surprinzător, „Uța” Lipă ajunge consilier general la Primăria Capitalei pe lista PSD ca urmare a prieteniei cu fostul edil Gabriela Firea. 

Pensie militară de 3.500 de euro

Din declarația de avere a acesteia postată pe site-ul Primăriei Capitalei rezultă că are o pensie de la MAI de 16.487 de lei, la care se mai adaugă 13.862 de lei ca rentă viageră pentru performanțe sportive.

Însă, surprinzător, ea precizează că nu încasează niciun ban ca președinte al Federației Române de Canotaj. Practic, „Uța” Lipă beneficiază lunar de circa 30.300 de lei, adică circa 6.300 de euro, dar mai vrea și indemnizația de consilier general PSD de circa 300 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...