Elon Musk a concediat întregul directorat Twitter și a preluat controlul exclusiv

Publicat: 01 nov. 2022, 13:08, de Ziarul Puterea, în ACTUALITATE , ? cititori
Elon Musk a concediat întregul directorat  Twitter și a preluat controlul exclusiv

Miliardarul Elon Musk promite că va „reface” procesul de verificare în timp ce continuă revizuirea Twitter.

Elon Musk s-a instalat ca unic director al Twitter, concediind întregul consiliu al companiei în timp ce se pregătește pentru schimbări radicale la compania de social media după preluarea sa de 44 de miliarde de dolari.

Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter, care îl includea pe președintele Bret Taylor și alți opt membri ai consiliului de administrație, potrivit unui dosar de reglementare din SUA.

Decizia de a înlătura întregul consiliu al companiei a venit în momentul în care Musk a ordonat personalului Twitter să „lucreze 24/7” la planurile de a percepe celebrități și influenți cu 20 de dolari pe lună pentru a-și păstra simbolul de stare „bifă albastră” pe Twitter.

Musk i-a eliminat pe membrii consiliului de administrație, inclusiv pe baronesa Lane-Fox, tehnologul britanic și fondatorul Lastminute.com; și Patrick Pichette, fostul director financiar al Google. Săptămâna trecută, baronesa Lane-Fox i-a lăudat pe directorii Twitter, inclusiv fostul director executiv Parag Agrawal, care a fost demis de domnul Musk.

„Îți mulțumesc că ai condus cu o integritate și o grijă incredibile”, a spus ea. Noul proprietar le-a spus inginerilor platformei de socializare să refacă produsul de abonament al companiei, Twitter Blue, în decurs de o săptămână sau să se confrunte. El a cerut modificări ale modului în care Twitter își verifică utilizatorii.

Citește mai departe pe România Liberă.