Elon Musk e mândru. Optimus, robotul Tesla face progrese

Elon Musk a postat cu mândrie pe rețeaua sa X, fostă Twitter, cele mai noi progrese făcute de robotul Optimus, creat de inginerii Tesla, și care funcționează acum pe aceeași rețea neurală end-to-end, precum automobilele Tesla.

Robotul umanoid al celor de la Tesla, Optimus, face din ce în ce mai multe progrese privind mobilitatea sa în spațiul în care se află. În cel mai nou videoclip postat de Musk pe X, Optimus poate fi urmărit cum efectuează o autocalibrare, esențială pentru adaptarea la noile medii.  TeslaBotul își poate folosi senzorii de viziune și poziția articulară pentru a-și localiza cu precizie membrele în spațiu, fără a se baza pe niciun feedback extern. Din acest motiv, Optimus poate interacționa cu obiectele și poate efectua cu ușurință sarcini precise. Tesla se folosește de Optimus în scopuri de marketing, pentru a-și vinde mai bine autovehiculele Tesla, deși Musk nu recunoaște asta.

Prima prezentare a lui Optimus, Elon Musk a făcut-o la 1 octombrie 2022, la evenimentul Tesla’s AI Day, din Palo Alto. Cu acea ocazie, robotul a urcat pe scenă și a făcut din mână participanților la eveniment. În iulie anul curent, Optimus a fost prezent la New York și a fost prezentat publicului ca un robot capabil să îndeplinească sarcini nesigure, repetitive sau plictisitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole