Elton John, primul artist cu single-uri în Top 10 timp de şase decenii

Publicat: 16 oct. 2021, 07:00, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Elton John, primul artist cu single-uri în Top 10 timp de şase decenii

Cântărețul britanic Elton John a devenit primul artist care are single-uri în Top 10 din Marea Britanie în şase decenii diferite, informează The Guardian.

Melodia „Cold Heart”, în colaborare cu Dua Lipa a ajuns pe locul al patrulea în luna septembrie şi e pe cale să îl detroneze pe Ed Sheeran.

Cel mai recent single al lui Elton John ajuns în Top 10 a fost „Step Into Christmas”, piesă din 1973 care reapare în Top 40 în fiecare an de când cifrele de streaming au început să fie contorizate pentru clasamente. Anul trecut, ea a ajuns pe locul al zecelea.

Perioada în care Elton John a înregistrat cele mai multe single-uri de Top 10 a fost 1970, când se impunea cu melodii ca „Your Song”, „Rocket Man”, „Goodbye Yellow Brick Road” şi – primul No 1 în UK – „Don’t Go Breaking My Heart”, cu Kiki Dee.

Elton John, în vârstă de 74 de ani, i-a subclasat pe Elvis Presley, Cher, Cliff Richard, Michael Jackson şi David Bowie, fiecare cu cel puţin un single de Top 10 în cinci decenii diferite.

„Cold Heart” este primul single de pe următorul album al lui John, „The Lockdown Sessions”, care cuprinde colaborări – unele realizate prin Zoom – cu nume ca Lil Nas X, Stevie Nicks şi Stevie Wonder şi care urmează să fie lansat pe 22 octombrie.

Toate piesele la care am lucrat au fost cu adevărat interesante şi diverse, complet diferite de cele pentru care sunt cunoscut, m-au scos din zona de confort şi m-au dus pe un teritoriu complet nou”, a declarat artistul.

La începutul carierei mele, la finalul anilor 1960, lucram ca muzician de sesiuni. Să lucrez cu diferiţi artişti în timpul carantinei mi-a amintit de asta… Am fost din nou un muzician de sesiune. Şi a fost extraordinar”.

Muzicianul se recuperează momentan în urma unei operaţii la şold, după ce a căzut vara aceasta. Incidentul l-a forţat să amâne numeroase concerte din turneul său de adio.