Elton John renunță la contul de Twitter unde avea peste un milion de admiratori

Publicat: 10 dec. 2022, 20:00, de Aurel Drăgan, în LIFESTYLE , ? cititori
Elton John renunță la contul de Twitter unde avea peste un milion de admiratori

Cântăreţul britanic Elton John a devenit cea mai recentă celebritate care a anunţat că părăseşte Twitter, după ce Elon Musk a cumpărat această reţea de socializare, informează CNN.

Starul pop, în vârstă de 73 de ani, şi-a anunţat plecarea de pe reţeaua de socializare vineri, când le-a adresat celor 1,1 milioane de admiratori ai săi următorul mesaj: „Toată viaţa mea am încercat să folosesc muzica pentru a-i uni pe oameni. Acum mă întristează să văd felul în care dezinformarea este folosită pentru a diviza lumea”.

„Am decis să nu mai folosesc Twitter, ţinând cont de recenta modificare a politicii acestei reţele, care va permite dezinformării să înflorească şi să rămână neverificată”, a adăugat artistul britanic.
 

„All my life I’ve tried to use music to bring people together. Yet it saddens me to see how misinformation is now being used to divide our world.
 
I’ve decided to no longer use Twitter, given their recent change in policy which will allow misinformation to flourish unchecked.” — Elton John (@eltonofficial) December 9, 2022


Modificări controversate

Elon Musk, care a pus în repetate rânduri sub semnul întrebării angajamentul Twitter faţă de libertatea de exprimare, a operat o serie de modificări controversate pe această platformă online, pe care a cumpărat-o cu 44 miliarde de dolari în luna octombrie.

CEO-ul reţelei a fost vizat de numeroase critici după ce a iniţiat concedieri masive, reactivări ale conturilor deţinute de personalităţi controversate, inclusiv a contului fostului preşedinte Donald Trump, şi anularea politicii în privinţa dezinformărilor legate de COVID-19.

Plecarea lui Elton John de pe această reţea de socializare coincide cu apariţia unor îngrijorări tot mai mari despre intensificarea discursurilor instigatoare la ură pe Twitter.

Jack White, fostul solist al trupei White Stripes, a anunţat luna trecută că şi-a retras casa de discuri de pe această platformă online, declarând într-un mesaj pe Instagram că decizia lui Elon Musk de a reactiva contul lui Donald Trump a reprezentat pentru el picătura care a umplut paharul.

Şi actriţa Whoopi Goldberg, co-prezentatoare a emisiunii „The View”, a anunţat în timpul unui episod al acestui talk-show difuzat de postul de televiziune ABC că a decis să renunţe la Twitter după ce a citit toate anunţurile controversate făcute de Elon Musk după finalizarea tranzacţiei prin care a cumpărat reţeaua de socializare.