EMA  a avizat primul vaccin contra bronșiolitei, principala cauză de spitalizare pediatrică în Europa

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat undă verde primului vaccin contra virusului respirator sincițial (VRS) care provoacă bronșiolita, boală mai frecventă la  sugari, transmite AFP.

”Abrysvo este primul vaccin împotriva VRS indicat pentru imunizarea pasivă a bebeluşilor de la naştere la şase luni după ce vaccinul i-a fost administrat mamei în timpul sarcinii”, a declarat EMA.

De asemenea, vaccinul Abrysvo, produs de compania Pfizer, este indicat și persoanelor cu vârste peste 60 de ani, ca și serul Arexvy al laboratorului GSK.

VRS este foarte contagios, fiind principala cauză a bronșiolitei, boală care în forme severe de pneumonii poate provoca epidemii cu multe decese și spitalizări la nivel mondial.

În general, VRS este asociat cu simptome ușoare, comparabile unei răceli. Totuși, potrivit EMA, VRS poate avea și consecințe grave pentru copii și vârstnici, fiind una dintre ”principalele cauze de spitalizare pediatrică în Europa”.

Conform procedurilor, avizul Agenției Europene a Medicamentului va fi trimis Comisiei Europene, care trebuie să decidă autorizarea de comercializare în Uniunea Europeană.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole