EMA: O variantă a Omicron ar putea provoca un nou val Covid-19 la finalul acestei toamne!

Agenția europeană a medicamentului (EMA) subliniază că este posibil ca, în curând, să apară un nou val de Covid-19, provocat de  BQ1, variantă a Omicron, mai rezistentă la vaccinuri, transmite Euronews.

În cadrul unei conferințe de presă, Marco Cavaleri, responsabil cu strategia vaccinurilor în cadrul EMA, a explicat că această nouă variantă a Omicron ar fi fost deja identificată în cel puțin cinci țări europene.

BQ1 ar putea deveni sușa dominantă a Covid-19 începând cu jumătatea lunii noiembrie și în luna decembrie, potrivit EMA.

Deocamdată nu se știe dacă această variantă va fi mai virulentă ca precedentele. Pericolul constă mai curând în capacitatea acesteia de a trece de imunitatea dobândită prin vaccinare sau prin infecție.

După o lună de la debutul toamnei, ”constatăm deja o creștere globală a cazurilor de Covid-19 și a deceselor” în Europa și, de asemenea, o creștere a spitalizărilor pacienților cu vârste peste 65 de ani diagnosticați cu Covid-19.

Mutațiile lui Sars-Cov-2, virusul care se află la originea infecției Covid-19, pare că au fost mult mai rapide comparativ cu capacitatea de adaptare a vaccinurilor, subliniază Marco Cavaleri.

EMA recomandă persoanelor vulnerabile să se vaccineze. De asemenea, recomandă generalizarea vaccinării în cazul copiilor imunodeprimați, cu versiuni mai puțin concentrate de vaccin.

Săptămâna trecută, EMA a aprobat utilizarea vaccinurilor de la Pfizer și Moderna pentru copiii cu vârste între șase luni și cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...