EMA: Pandemia de Covid-19 nu s-a încheiat, deși numărul cazurilor noi și al deceselor scade

Potrivit Agenției Europene a Medicamentului (EMA), pandemia de Covid-19 nu s-a încheiat, deși datele din ultimele săptămâni ”au arătat o scădere a numărului total de cazuri și de decese asociate în Europa”, subliniază Marco Cavalieri, responabil cu strategia de vaccinare a EMA, transmite AFP.

Marco Cavalieri spune că trebuie să ne pregătim pentru un nou val de infecții, având în vedere manifestarea virusului în ultimii doi ani.

În timp ce în Europa pandemia nu s-a încheiat, aceasta a ajuns la final în SUA, potrivit declarațiilor președintelui Joe Biden, făcute duminică la CBS. ”Pandemia s-a terminat. Mai avem încă o problemă cu Covid. Mai avem mult muncă în acest dosar, dar pandemia s-a încheiat”, a afirmat președintele Biden pentru ”60 Minutes”.

Medicul șef al EMA, Steffen Thirstrup, spune că este important ca statele membre să se pregătească pentru administrarea vaccinurilor, în special a celor adaptate – contra variantei Omicron – pentru a preveni transmiterea acestei boli în Europa.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...