Emil Boc a răbufnit: „Păi bă fraierilor (…) Nu plec la Bruxelles!” Ce l-a supărat

Publicat: 11 iun. 2024, 14:34, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Emil Boc a răbufnit: „Păi bă fraierilor (...) Nu plec la Bruxelles!” Ce l-a supărat

Emil Boc, confirmat în funcția de primar al Clujului pentru al șaselea mandat, a exprimat nemulțumirea față de zvonurile care au circulat în timpul campaniei electorale, sugerând că ar părăsi imediat poziția de primar după victorie. În mediul public au circulat informații conform cărora Emil Boc ar fi interesat de o funcție europeană și nu ar mai dori să continue să conducă administrația orașului.

Primarul reales pentru al șaselea mandat s-a manifestat vehement într-o intervenție la un post de radio local.

„Ce să mai spun? Toată această dezinformare spusă de unii «Domnule, a fost ales primar și imediat pleacă la Comitetul European al Regiunilor, pleacă la Bruxelles»… Bă fraierilor… Vă rog să mă iertați, Doamne, nu vreau să folosesc un limbaj atât de dur! Dacă nu am ales să fiu europarlamentar, o funcție extrem de bine plătită, de ce aș pleca în altă parte ca funcționar?! Pentru a reprezenta la Comitetul European al Regiunilor, trebuie să ai funcția de primar în primul rând. Nu poți merge acolo dacă nu ești primar. Dacă nu ești primar, nu exiști. Unii nu înțeleg asta. Pentru a putea continua să conduci comisia COTER, a doua zi, trebuie să ai funcția de primar. Am repetat acest lucru de sute de mii de ori, nu plec!”, a subliniat Boc. El a menționat că nu are intenția să candideze la alegerile prezidențiale din septembrie și a atras atenția asupra unui atac pe rețelele de social media din partea unor contracandidați în timpul campaniei electorale.

„Am afirmat clar și de multe ori că mă interesează doar funcția de primar al Clujului, motiv pentru care nu am acceptat nici măcar să mă duc la Bruxelles sau la Curtea Constituțională. Dacă priviți retrospectiv, puteți observa cât de mult s-au îmbinat agresivitatea, dezinformarea și promovarea pe social media (în timpul campaniei electorale – n. red). Social media nu a fost niciodată la un asemenea nivel precum cel de astăzi, asistăm la momente istorice în ceea ce privește impactul social media. Din păcate, o social media infiltrată de dezinformare și fonduri substanțiale poate distorsiona foarte mult realitatea de pe teren. Nu sunt naiv, știu că la al șaselea mandat nu poți fi la fel ca în primul sau al doilea, sunt conștient de uzură. Le mulțumesc din inimă clujenilor, pentru că nu știu dacă mai există cineva în România, la nivel de municipiu, care să fi obținut șase mandate. Este o onoare extraordinară pe care mi-au oferit-o clujenii”, a adăugat primarul.