Emil Boc dă Clujul pe Bruxelles? Primarul a primit o funcție importantă în capitala Belgiei

Publicat: 22 feb. 2024, 17:23, de Filon Stan, în POLITICĂ
Emil Boc dă Clujul pe Bruxelles? Primarul a primit o funcție importantă în capitala Belgiei
Emil Boc da Clujul pe Bruxelles

Primarul Clujului, Emil Boc, a fost desemnat de Comitetul European al regiunilor să fie Raportor al CoR pe tema Inteligenței Artificiale! Primarul de la Cluj a făcut multe drumuri, în ultima vreme, în capitala Belgiei, însă a negat că ar viza o funcție importantă la Bruxelles.

Emil Boc a făcut multe vizite, în ultima perioadă, la Bruxelles, însă a spus că nu ar lăsa Primăria pentru o funcție în capitala Belgiei. Ei bine, primarul Clujului tocmai ce a fost desemnat de Comitetul European al regiunilor să fie Raportor al CoR pe tema Inteligenței Artificiale! Iată ce a spus fostul premier al României!

„Comitetul European al Regiunilor: Am fost desemnat Raportor al CoR pe tema Inteligenței Artificiale (Pachet legislativ). Mulțumesc colegilor mei din Comitetul European al Regiunilor pentru desemnarea mea în calitate de Raportor pentru pachetul legislativ al Uniunii Europene care vizează Inteligența artificială. Inteligența artificială se dezvoltă rapid.

Inteligența artificială ne schimbă deja viața de zi cu zi. Și acesta este doar începutul. Utilizată cu înțelepciune și pe scară largă, inteligența artificială poate aduce beneficii mari oamenilor și societății, în general.

Inteligența artificială ne schimbă și ne va schimba viața prin îmbunătățirea asistenței medicale (de exemplu, diagnosticele vor fi mai precise, se va asigura o prevenție mai bună a bolilor), creșterea eficienței agriculturii, contribuirea la atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea, îmbunătățirea eficienței sistemelor de producție cu ajutorul întreținerii bazate pe analiza predictivă, îmbunătățirea securității europenilor și în multe alte moduri pe care abia începem să ni le imaginăm. În același timp, inteligenta artificială implică o serie de riscuri potențiale, cum ar fi un proces decizional opac, discriminarea de gen sau de alt tip, intruziunea în viața noastră privată sau utilizarea în scopuri infracționale”, a declarat Emil Boc.