Emilian Imbri: Cei care se îmbolnăvesc de COVID-19 vin prea târziu la spital

Numărul de infectări cu coronavirus ajunge la aproape 1000, iar spitalele sunt deja ocupate în totalitate pe secția ATI Covid.

Cea mai mare greșeală pe care o fac cei bolnavi este faptul că se prezintă mult prea târziu la spital. În legătură cu acest lucru, medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului Victor Babeș din București a declarat că din a patra zi în care pacientul nu se tratează și alege să nu prezinte la spital, starea este deja agravată.

Este o dovadă a faptului că cei care se îmbolnăvesc întârzie prezentarea la medic și în special la spital.

Încercă să se trateze acasă, singuri și boala asta este o boală care ne-a arătat în primele ei faze de atac ne-a arătat că evoluează cu simptomatologie relativ ușoară și brusc, după a patra zi se agravează starea generală și se alterează funcțiile vitale, fapt ce determină nevoia bolnavului de monitorizare și de îngrijiri în ATI”, a declarat medicul Emilian Imbri.

Creșterea alarmantă a numărului de cazuri din ultimul timp a lăsat spitalele fără locuri libere la ATI. Spitalul Victor Babeș se numără printre acestea, iar la Marius Nasta ultimul pat s-a ocupat miercuri dimineața.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole