Enel a vândut participația de 50% în Open Fiber către Macquarie Asset Management și CDPE

Enel a vândut întreaga participație deținută la Open Fiber, adică 50% din capitalul social al Open Fiber. Mai exact, contractul referitor la vânzarea a 40% din capitalul social al Open Fiber către Macquarie Asset Management implică o contravaloare de 2,12 miliarde de euro și include transferul a 80% din partea Enel a împrumutului acționarilor acordat către Open Fiber, inclusiv dobânzile acumulate.

Valoarea menționată va fi majorată la o rată de 9% pe an, calculată de la 1 iulie 2021 și până la încheierea tranzacției.

De asemenea, contractul referitor la vânzarea a 10% din capitalul social al Open Fiber către CDP Equity SpA („CDPE”) implică, totodată, contravaloarea de 530 milioane de euro și include transferul către CDPE a 20% din partea Enel a împrumutului acționarilor acordat către Open Fiber, inclusiv dobânzile acumulate.

Contractele menționate mai sus includ, de asemenea, recunoașterea câștigurilor în favoarea Enel, legate de evenimente viitoare sau cele neprevăzute, descrise în comunicatele de presă din 17 decembrie 2020 și 30 aprilie 2021.

Încheierea vânzării către Macquarie Asset Management și CDPE a întregii participații deținute de Enel în Open Fiber, preconizată pentru ultimul trimestru al anului 2021, este supusă unei serii de condiții, printre care:

  • obținerea, de către băncile care creditează Open Fiber, a derogărilor necesare pentru transferul către Macquarie Asset Management a pachetului de 40% al Enel în Open Fiber;
  • obținerea diferitelor autorizații administrative necesare pentru transferul către Macquarie Asset Management și CDPE a întregului pachet Enel în Open Fiber, în special în legătură cu procedura golden power (drept de veto) a Președinției Consiliului de Miniștri al Italiei și cu aprobarea care urmează să fie emisă de Autoritatea pentru Concurență a UE.

1 COMENTARIU

  1. Care ne este adevărul ? Cel de azi sau cel de ieri ?
    București, 23 octombrie 2020
    Macquarie Infrastructure and Real Assets („MIRA”) a anunțat astăzi că un consorțiu condus de Macquarie European Infrastructure Fund 6 („MEIF6”) a ajuns la un acord pentru achiziționarea unui portofoliu de active energetice românești deținute de ČEZ Group.
    Portofoliul integrat de infrastructură energetică este alcătuit dintr-o rețea reglementată de distribuție a energiei electrice de 86.665 kilometri și o afacere de furnizare a energiei electrice și a gazului cu 1,4 milioane de conexiuni rezidențiale și industriale în sud-vestul României. Activele achiziționate includ, de asemenea, o platformă de energie regenerabilă, cu 622 MW în principal de ferme eoliene terestre și intenționează să își dezvolte portofoliul în continuare.
    Române ești oare un adevarat as? Sau ești o mare pierzanie ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...