Enel Green Power și Monsson vor dezvolta ferme eoline și solare de 1.000 MW, în România, în următorii 3 ani

Publicat: 31 mart. 2021, 06:15, de Răzvan Zamfir, în ESENȚIAL , ? cititori
Enel Green Power și Monsson vor dezvolta ferme eoline și solare de 1.000 MW, în România, în următorii 3 ani
Polonia eolian

La începutul anului 2021, Enel Green Power România a semnat un acord comun de dezvoltare pentru un portofoliu de proiecte eoliene și solare care depășesc 1.000 MW cu Monsson Alma, membru al Monsson Group, cu afaceri în dezvoltarea și construcția de centrale electrice regenerabile.

Proiectele vor fi construite în decurs de 3 ani și se așteaptă să acopere mai mult de 500 MW de centrale eoliene și mai mult de 500 MW de energie solară fotovoltaică. În plus față de centralele eoliene și fotovoltaice, Acordul prevede, de asemenea, dezvoltarea a mai mult de 300 MW sisteme de baterii pentru stocarea energiei (BESS), o tehnologie care se așteaptă să contribuie la tranziția țării către un mix energetic mai durabil.

Controlat de omul de afaceri suedez Emanuel Muntmark, Monsson este cel mai puternic dezvoltator de proiecte verzi din România, de numele său fiind legată investiţia Fântânele-Cogealac, un proiect eolian de 600 MW, ridicat de cehii de la CEZ, care a necesitat fonduri de 1 mlliard de euro.

„Vom lucra împreună la modernizarea sectorului de producere a energiei din țară prin valorificarea imenselor surse regenerabile de energie ale României potențial energetic, încurajând creșterea economică și susținând un viitor durabil”, spune Sebastian Enache, Business Development Manager al Monsson Group.

România, ca majoritatea țărilor europene, își propune să-și crească producția de energie, în principal din surse regenerabile de energie. Prin urmare, următorii ani sunt importanți și pentru clarificarea statutului PPA – urilor și a legislației referitoare la utilizarea terenurilor pentru construcția centrale electrice.

Monsson își propune să dezvolte și să construiască mai mult de 2.500 MW atât de energie eoliană, cât și de energie solară centrale electrice în următorii 10 ani