Epidemie de scarlatină în Spania

În localitatea Gerone din Spania, situată la 60 de kilometri de granița cu Franța, a fost depistat un focar de epidemie de scarlatină la o școală. Au fost diagnosticați opt copii, dar se presupune că există și alte cazuri. Pentru aceasta, este în curs o anchetă epidemiologică, derulată de Agenția pentru sănătate publică din Catalonia.

Ce este scarlatina

Scarlatina este o infecție bacteriană, provocată de streptococul beta-hemolitic din grupa A.  Când pătrunde în organism, această bacterie secretă substanțe toxice pentru organism.

Această infecție afectează în special copii cu vârste între 5 și 10 ani și este mai frecventă în timpul iernii. Se pare că boala este mai rară la copiii cu vârste sub doi ani, deoarece aceștia ar beneficia de imunitate contra scarlatinei datorită anticorpilor transmiși în timpul sarcinii de  mamă.

Infectarea este posibilă prin picături de salivă răspândite prin tuse, strănut, sărut sau prin intermediul mâinilor contaminate.

Scarlatina se manifestă prin febră, frisoane, angină dureroasă, dureri de cap etc. și printr-o erupție cutanată caracteristică: pielea de culoare roșu intens (denumirea de scarlatină de la substantivul ”scarlatum” în latină care înseamnă roșu aprins), cu pete mici și roșii, aspre la palpare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...