Episcopii romano-catolici belgieni sunt de acord să binecuvânteze uniunile între persoane de același sex

Episcopii romano-catolici din regiunea Flandra (Belgia) au emis, marți, un document care permite binecuvântarea uniunilor între persoane de același sex, în contrast direct cu decizia Vaticanului în privința acestui subiect, transmite Euronews.

Documentul a fost publicat pe site-ul web al Conferinței Episcopale din Belgia.

Episcopii flamanzi au afirmat că decizia lor de a permite binecuvântarea uniunilor între persoane de același sex nu este intenționată ca un act de rezistență contra Vaticanului.

„Acesta este în primul rând un mesaj pozitiv”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al episcopilor, Geert de Kerpel.

Biroul de presă al Sfântului Scaun nu a avut nicio reacție până acum.

În iulie 2013, Papa Francisc, la doar câteva luni după alegerea sa ca papă, a spus că nu este în măsură să-i „judece” pe homosexualii care îl caută pe Dumnezeu. De asemenea, anterior, el a susținut uniunile civile între persoane de același sex și a declarat că homosexualii sunt „copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la o familie”.

Cu toate acestea, Papa Francisc menține învățătura catolică despre homosexualitate, potrivit căreia relațiile sexuale homosexuale sunt păcătoase, neacceptând căsătoria între persoane de același sex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...