Episcopul Devei şi Hunedoarei este internat la ATI, după ce a contactat Covid-19

Episcopul Devei și Hunedoarei, Gurie, se află internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva, după ce a contactat virusul Sars-CoV-2.

“Pacientul a fost internat vineri, iar de sâmbătă este la ATI, pe mască de oxigen. Starea sa de sănătate s-a ameliorat, acum este mai bine. E conştient”, a declarat, luni, pentru Agerpres, managerul unităţii medicale, dr. Emil Stoica Mariş.

Conform medicului, pacientul nu este internat.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţul Hunedoara a fost calculată luni la o valoare de 5,31 la mia de locuitori, iar în Deva la 8,17 la mia de locuitori, conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică.

Se pare că pandemia de coronavirus a început să lovească vârful Bisericii Ortodoxe Române. La începutul lunii s-a aflat că și Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, are coronavirus. Inițial s-a spus că acesta ar fi internat în stare gravă, însă apoi Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis că  IPS Calinic nu este spitalizat, ci “urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului COVID-19”.

Arhiepiscopia spunea că IPS Calinic nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...