Episodul 3: Structura din AFER cu membri de familii și cumetrii având fiecare sarcini bine stabilite

În continuarea primelor două episoade, prezentăm detalii despre existenţa unei grupări care conduce AFER din umbră.

Gruparea a luat ființă undeva la începutul anului 2015 şi a beneficiat de un maxim de putere în perioada anilor 2017 ÷ 2018. Membri activi în prezent ai acestui grup, sunt:

 • M.M.C., în prezent director general adjunct al AFER, fost director general al AFER în perioada august 2018 ÷ ianuarie 2020, fost director al ASFR şi fost director general adjunct al CFR Marfă. Este vărul controversatului G. C.;
 • G.M., în prezent director al ASFR, fost director general al CFR Marfă, al CFR SA, fost şef departament în ASFR. Este nașul lui M.M.C.;
 • M.C., în prezent șef Departament Certificare şi Autorizare din ASFR, fost director al ASFR;
 • G.B., în prezent director economic al AFER. Este persoana despre care se spune că de fapt conduce AFER din umbră alături de M.C. și M.M.C.;
 • L.B., soțul G.B., în prezent șef Departament Certificare Entități Responsabile cu Întreţinerea Vehiculelor din ASFR şi fost director al ASFR. Este un apropiat al cunoscutului Mihai Necolaiciuc. În ultima perioadă, puterea şi influența lui L.B. în AFER au scăzut;
 • D.F., în prezent secretar științific al AFER, fost director general al AFER în perioada martie 2016 ÷ aprilie 2017 şi fost director al OIFR înainte de înființarea AGIFER. Pentru scurt timp a fost director general al SC Electrificare CFR SA;
 • M.A., actuală șef Birou Juridic al AFER;
 • C.B., actual șef Departament Inspector Şef din ASFR, unul din băieții șmecheri şi puternici ai AFER, omul de casă a lui M.M.C. şi finul acestuia;
 • C.M., în prezent șef Serviciu Elaborare Norme din AFER şi fost director al OIFR. De asemenea, este unul din băieții șmecheri şi puternici al AFER şi el om de casă a lui M.M.C. şi fin al acestuia;
 • S.N., în prezent șef Serviciu Certificare Mecanici, Autorizare Personal din ASFR. Este persoana „bună la toate” din grupare şi despre care se spune că este cea care colectează spăgile pentru M.C., fiind practic mâna ei dreaptă;
 • V.G., „cel de neînlocuit”, în prezent șef Serviciu Reglementări Siguranța Circulaţiei din ASFR, fiind una din mințile cenușii ale grupării, alături de D.F. Este omul care se ocupă cu instrumentarea lucrărilor grupării.

Fiecare persoană membră are roluri şi obiective precis stabilite în grupare, unele fiind cu rol de execuție, altele de legătură şi doar trei sau patru cu rol de coordonare sau de decizie. Cei din urmă sunt de fapt şi oamenii de legătură cu cercurile private. Cel puțin șase dintre ei sunt foști sau actuali membrii ai conducerii ASFR.

Câțiva au şi roluri multiple. Membrii cu rol decizional şi de coordonare: M.M.C., G.M., M.C. şi G.B. Membri cu rol de execuție: D.F., C.M., M.A. şi V.G. Membrii cu rol de legătură: L.B., C.B. şi S.N. Membrii cu roluri multiple: M.C. (decizie, legătură şi execuție), S.N.(legătură şi execuție) şi C.B. (legătură şi execuție) etc.

În episoadele viitoare vom expune cu detalii explozive despre rolurile şi obiectivele aferente fiecărui membru al grupării.

Mai multe articole...

6 COMENTARII

 1. Ați uitat de:
  -DMB – celălalt Inspector Șef , care avea rolul de șeful la Șpagă și autorul multor hărțuiri sexuale atât în cadrul AFER cât și în cadrul MT sau mai bine zis fost membru de gașcă și fost Director ASFR … deoarece i-a plăcut mai mult hărțuirea decât șpaga și are 27 de reclamații și 3 plângeri penale.
  – AC șef departament ONFR prieten bun cu DMB și cel care învârte contractele de Insp Teh în ONFR și a fost și DG AFER
  Și ar mai fi și cei cercetați de DNA din cadrul ONFR dar nu vă permite spațiul alocat …. Poate în episodul următor ?

 2. Hai că nu cred , am citit de 3 ori materialul … unde-i Limbă , păi ne-ați scris de 2 episoade despre Limbă și acum a dispărut Limbă ? Ce se întâmplă acolo la dvs în redacție este inadmisibil adică după atâta Limbă aflăm că de fapt nu era așa de important Limbă ?

 3. Este deranjant că se vorbesc asemenea tâmpenii despre o instituție respectabilă, în primul rând domnul Limbă este unul dintre cei mai corecți și cinstiți angajați pe care i-a avut ONFR , probabil că domnul Peter F este deranjat de faptul că domnul Limbă a încercat destructurarea rețelei A.C. – D.M.B. – Inspectori Tehnici,. care se plimbau prin M.T. servind interesele unor companii în defavoarea altora ? Sau poate că domnul Limbă deranjează fluxul șpăgilor și al cafelelor de dimineața din Biroul A.C. ? Oare care era rolul vizitelor A.C. & D.M.B. la S.G. MT ? Și cum pleca D.M.B. în deplasări cu amanta de la D.T.F. din M.T.?
  Eu zic să-l lăsați pe domnul Limbă că știe multe și s-ar putea să-i doară capul pe unii.

 4. Nu vă mai certați ca la târg , dacă se vroia să se facă ceva și dacă ziarul era imparțial solicita deplasările din perioada 2015 -2020 din cadrul ONFR, lista cu munci periculoase, contractele de inspecție tehnică de la firmele de casă de pe coridorul 4, ce avem aici e praf în ochi , adevărați ”nași” ai AFER râd de se tăvălesc , păi i-ați trecut pe unii ca fiind ” unul din băieții șmecheri şi puternici ai AFER” și ăia sunt niște papagali încă de când lucram eu la AFER. Are dreptate Dan S, scrieți de ONFR , de DMB omul de casă a lui A.C. (eternul șef) luați urma șpăgii , urmăriți banii … păi de ex de ce este C.B. ”puternic” și ”șmecher” ? Pt că e șef departament ? păi A.C. e șef departament de 15 ani și a mai fost și director general …. S.N. ”cea care colectează spăgile” mai că îmi vine să râd , ați auzit de B.M., consiliera juridică ONFR cea care colectează cu adevărat șpăgile babane pentru A.C. și care de curând se aude prin AFER că și-a făcut conac la munte ? Dar de P.F. de la ONFR care își face vacanțele cu nașul șef departament și cere mici atenții de la beneficiari la fel ca subalternii lui care mai cer câte o pereche de pantofi, o geantă sau un sejur la mare la hotel 4 stele ?
  Mare dreptate are Dan S. …

 5. Hopaaa. Incepe lumea sa vorbeasca fara menajamente. O fi adevarat si ce se spune p’aici? Poate dati subiecte noi celor de la Puterea. Abia asteapta. Deja e serial mai lung decat Tanar si nelinistit. Dan S, Peter F, Marinela B, domnul Limba in sus si domnul Limba in jos. Mai sa fie. Ce nume sugestive. Astea duc cumva la persoanele cunoscute ca fiind din alea contra tuturor in AFER? Da. Mai degraba la alea care tot deranjeaza familiile astea sau cu le numesc aia de la B1. A devenit demult un umor. Mai RMA.! Mai baiatule! Nu mai scrie dezvaluiri sub diverse pseudonime care fac trimiteri la altii. Te rog. E clar ca stii multe. Mai multe ca toti. Ca doar tu ai acces la toate hartiile alea fierbinti din AFER. De ce nu mergi acolo la B1 sa decartezi tot, sa rupi gura tuturor daca si asa ai si alte combinatii care trebuie apuse de AFER? Cu aia de la Ziua News nu mai merge acum, pacat. Aaa, stai ca lumea nu merge la emisiuni chiar daca primeste invitatie oficiala. Mai baiatule, nu mai scrie cu pseudonime! Ca iar o sa te sperii tare si o sa te plangi ca se instiga la ura si violenta din partea personalului institutiei. Multi spun ca la cat de firav esti, ai si fost tare alergat pe holurile AFER in noiembrie anu trecut. Violenta mare, ce mai. De ce? Cate nume si adrese e-mail false ai? Cate una pentru fiecare combinatie? Daca le ai cu pseudonimele, nu ai fi tu unu dintre aia care fac reclamatiile alea in fals? Alea pe numele altora, cum ca… si cica pentru ca… din cauza ca… Alea trimise si la ministru si la cine mai stie cine. Noroc ca aia care deja cerceteaza au gasit cine, de unde, si cand le-a scris. De ce? Dracu stie. Noroc ca firmele alea implicate au inceput sa dea speriate acte de dezicere. Doamne, multe se vor scrie de AFER. Mai baiatule, nu mai barfi pe DMB ca nu de mult erati cei mai buni prieteni ever. Poate si acum, ca se poarta jucatu la dublu. De unde iese banutu din vreun proces pierdut, de ce nu? Se merita. Oare o fi vreo unu in AFER care poate nega asta? Nu. Erati prieteni la catarama cand un dement aterizat din racheta avea o singura obsesie, aia de a taia salariile la AFER. Doar trebuia razbunat INCERTRANS-ul, nu? Mda. Mai baiatule.

 6. Bai baieti si fetite , calmati-va …. Sunteti jenant de penibili cu toate comentarile voastre si cu articolul ambele adunate de pe radio sant despre conace, spagi si prietenii imaginare .
  Hai La Multi Ani si fie ca noul an sa va aduca intelepciune si un dram de curaj si responsabilitate sa nu mai comentati cu pseudonime si porecle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole