Erdogan către Israel: Mai ușor cu ameninţările împotriva statutului Moscheei Al-Aqsa!

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat, într-o conversaţie la telefon cu omologul său israelian, Isaac Herzog, împotriva ameninţărilor care, în opinia sa, ameninţă statutul Moscheei Al-Aqsa din Ierusalim, notează AFP.

De vineri, forţele de securitate israeliene au rănit peste 170 de persoane, majoritatea palestinieni, în incinta şi lângă Moscheea Al-Aqsa, al treilea loc cel mai sfânt al Islamului, din Oraşul Vechi al Ierusalimului anexat de Israel.

Incidentul a intervenit la aproape un an după ce tensiuni similare au declanşat un conflict de 11 zile între Israel şi grupurile armate din enclava palestiniană Gaza.

Israelul a efectuat, marţi dimineaţă devreme, prima lovitură aeriană asupra Fâşiei Gaza după câteva luni, ca răspuns la un tir de rachetă dinspre enclava palestiniană.

Preşedintele Erdogan a indicat pe contul său de Twitter că i-a spus omologului său israelian că „faptul că Moscheea Al-Aqsa a fost atacată de grupuri fanatice după rugăciunile de dimineaţă ieri şi cu o zi înainte…, precum şi tensiunea din Gaza ne-au sporit tristeţea”.

„În această perioadă sensibilă, aş dori să subliniez încă o dată necesitatea de a nu permite provocări şi ameninţări împotriva statutului şi spiritualităţii Moscheei Al-Aqsa”, a adăugat preşedintele turc.

Israelul şi Turcia au anunţat o nouă eră în relaţia lor după mai bine de un deceniu de ruptură diplomatică, după vizita istorică a lui Isaac Herzog la Ankara în martie.

Preşedintele Erdogan este un apărător al cauzei palestiniene, a criticat în trecut politicile israeliene faţă de palestinieni.

Turcia menţine legături strânse cu Hamas, mişcarea islamistă care controlează Fâşia Gaza din 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...