Erdogan spune că Turcia nu va aștepta „permisiunea” SUA pentru o nouă ofensivă în Siria

Turcia nu va aştepta „permisiunea” SUA pentru a lansa o nouă ofensivă în Siria, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, conform unor afirmaţii transmise duminică de media turce, informează AFP.

„Nu putem lupta împotriva terorismului aşteptând permisiunea cuiva”, a spus şeful statului unui grup de jurnalişti la revenirea dintr-o vizită în Azerbaidjan.

„Ce vom face dacă SUA nu îşi vor îndeplini rolul în lupta împotriva terorismului? Ne vom descurca singuri”, a adăugat el, ca răspuns la o atenţionare a Washingtonului.

SUA, prin vocea purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, s-au declarat miercuri „profund îngrijorate” de anunţul de luni al lui Erdogan privind viitoarea lansare a unei noi operaţiuni militare turce în nordul Siriei care ar avea ca scop asigurarea pentru Ankara a unei „zone de securitate” largi de 30 de kilometri la frontiera sa.

„Condamnăm orice escaladare. Susţinem menţinerea liniilor de armistiţiu actuale”, a subliniat Price.

Din 2016, Ankara desfăşoară trei ofensive în nordul Siriei împotriva Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG), miliţii kurde pe care le consideră teroriste, dar care au fost susţinute de SUA în special pentru contracararea jihadiştilor grupării Stat Islamic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...