Ericsson se confruntă cu probleme legale din cauza afacerilor din Irak

Ericsson a promis că se va apăra cu fermitate de acțiunile legale întreprinse în SUA din cauza comportamentului greșit auto-raportat în jurul afacerii sale în Irak, care ar putea implica plăți către grupuri teroriste.

Un proces a fost intentat pe 4 august de un grup care includea ostatici și rude ale unor persoane care au fost rănite sau au murit în timp ce lucrau pentru SUA în Irak, Afganistan și Siria din 2005 până în 2021, scrie Mobile World.

Ericsson este acuzat că plătește în mod regulat bani de protecție grupărilor teroriste din Irak, procesul exploatând legislația americană anti-terorism și căutând despăgubiri și daune punitive „în măsura maximă permisă de lege”.

Al-Qaeda și Statul Islamic sunt numite în proces drept grupuri implicate. Ryan Sparacino, partener fondator al companiei juridice care se ocupă de acțiune, a declarat că Ericsson a făcut un „calcul rece” că „a plăti bani pentru protecția teroriștilor pentru a asigura trecerea în siguranță prin Irak ar fi mai bine pentru afacerea sa”.

Un reprezentant al Ericsson a declarat pentru Mobile World Live că compania „se va apăra cu zel împotriva acestei acțiuni” și „orice efort de a conecta Ericsson la acțiunile descrise în plângere va eșua pe fond”.

În februarie, Ericsson a dezvăluit rezultatele unei investigații interne întreprinse în 2019 cu privire la activitățile sale în Irak, care arată o conduită necorespunzătoare între 2011 și 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...