„Este o idee absolut îngrozitoare”. Noul plan Apple, deja contestat

Peste patru mii de experți în securitate au semnat o scrisoare deschisă prin care solicită companiei Apple să reconsidere noua măsură anunțată în cadrul programului Child Safety.

Apple a anunțat, în urmă cu câteva zile, că va începe să scaneze toate fotografiile realizate de utilizatorii dispozitivelor sale, precum iPhone sau iPad, iar această scanare se va realiza direct pe dispozitiv, înainte chiar ca imaginile să fie salvate în iCloud. Măsura anunțată de Apple face parte din programul Child Safety, care își propune să descopere dovezi ale abuzului asupra copiilor.

Se șterg cu bretele progresele

Experții în securitate și intimitate digitală spun că scanarea nediscriminatorie a fotografiilor a milioane de utilizatori șterge cu buretele progresele făcute în aceste zone în ultimele zeci de ani. Asta se arată într-o scrisoare deschisă semnată de peste patru mii de experți și academicieni adresată Apple, potrivit b1.ro.

„Este o idee absolut îngrozitoare, deoarece va duce la supravegherea în masă a telefoanelor și laptopurilor noastre”, spune Ross Anderson, profesor de inginerie de securitate, unul dintre opozanții noului plan Apple, citat de Profit.ro. Printre critici se numără și șeful WhatsApp, Will Cathcart, care spune că ceea ce vrea să facă Apple este să opereze un sistem preinstalat de supraveghere, care va fi folosit de guverne pentru a scana conținutul privat pentru absolut orice subiect pe care acestea vor să-l controleze. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...