Este oficial: MApN mobilizeazã rezerviştii!

Refuzul rezerviștilor de a se prezenta la ordin vor fi pedepsite contravențional.

Ministerul Apărării Naționale a anunţat cã în perioada 12-16 iunie va avea loc un exercițiu de mobilizare în județele Harghita și Covasna pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare. Rezerviștii au obligația să participe la antrenamentele şi exerciţiile de mobilizare, la solicitarea structurilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale, iar angajatorii au obligația de a asigura prezența rezerviștilor, care au calitatea de salariați, la aceste structuri, prin acordarea unui concediu suplimentar plătit de maximum 5 zile, pe baza unei adeverinţe eliberate de centrul militar. Refuzul de a primi ordinul de chemare și neprezentarea rezerviștilor la exerciţiile şi antrenamentele de mobilizare constituie contravenții.

Citeste si Campania de recrutare şi selecţie a rezerviștilor voluntari, prelungită cu o lună

Exercițiul din Harghita și Covasnava fi organizat în conformitate cu prevederile legii privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război și ale actului normativ cu privire la pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare. Exerciţii similar, cu caracter de rutină, au fost organizate în acest an și în Timiș și Caraș-Severin.

În acest tip de exercițiu, în care sunt angrenate și structuri din MAI, SRI şi STS, se planifică și se organizează pe timp de pace, în scopul verificării modului de realizare a completării cu resurse umane și materiale a structurilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale, a stabilirii coeziunii acționale între personalul militar activ și rezerviștii din rezerva operațională, precum și în scopul reantrenării rezerviștilor, prin derularea unor activități militare de instruire specifice fiecărui domeniu.

97 COMENTARII

 1. ALOO …………………..POPOR ROMAN RATACIT IN ISTORIA OMENIRII …………PENTRU APARARE NATIONALA SI ORDINE PUBLICA SUPREMA …….IA EXEMPLU MILITAR APLICAT DE SUTE DE ANI IN ELVETIA…………

 2. Sa se duca la lupta bugetarii si armata care a încasat bani pana acum, poporul este neutru nu apara tradatorii si spionii cia. Sa plateasca mercenari din banii pe care ii au.

 3. Dl.Adi, susțin ca „bugetarii împreună cu armata” să apere țara.Acestora să li se alăture și toți cei care au făcut comentarii negative nedrepte și neîntemeiate, la adresa pensiilor rezerviștilor militari.

   • Militaru sa nu uiți un lucru autoritățile elvețiene și Elveția merită aparate …hoții noștri nu !!! Să-i apere americanii că le-a dat JOHANNIS 6 miliarde pe niște avioane care nu au. venit nici după 3 ani !!!

    Sunt unii chemați la 63 de ani … adică eu !!!!

  • …in frunte cu popii cei flămânzi si acolitii lor,pt ca ei au spalat mintile poporului iar acum se ascund in dosul poporului,…ei jefuiesc sistematic pe saraci,dar nu lupta pt neam,ei lupta pt burta lor.

 4. Să plece la război politicienii, deoarece eventuala întrare în război le aparține. Nu-mi aduc aminte să fi făcut cineva vreun referendum pentru a întreba populația în legătură cu subiectul.

 5. Să fie incorporați toți de la „cel cu barbasură ,pâna la cel cu țâța in gură ” aceste semenții care au vândut țara din ‘ 89 și până in prezent.
  Ce vreți să apărăm pământul, pădurile, munții, energia electrică gazele și petrolul care nu mai sunt ale românilor. Cine le exploatează să-și ia tot neamul si să iasă la luptă. Că ei pun taxe, impozite ca in UE.
  Când românii vor avea salariile minime de la UE și conducătorii vor dona țării tot ce au furat. Mai vorbim.
  In ‘ 89 am stat din octombrie si până in 10 ianoarie 1990 noapte de noapte pt.asigurarea liniști și a ordinei in oraș și nu mam ales cu nimic. Armata și ce-i de la poliție au distrus arhiva și nu am mai găsit procesele verbale din acea perioadă.
  Acum trăim in perioada hoților .
  Dacă am greșit ceva imi cer scuze.

 6. Să meargă Iohannis,PNL ,PDL, PSD,SRI, emanații FSN care au distrus românii și alungat din țară. Nu merită să participi mai ales la ce nivel de trai suntem.Stiri-In România prețuri duble față de Danemarca și alte state UE unde sunt salarii in Euro de la 2000 Euro. Nu îți asigură statul nimic.Nici sănătate,nici nimic.Doar taxe și impozite. Își dau lor și companiilor salarii și pensii speciale,să moară fraierii pt burțile lor de securiști,trădători de țară. Pu!!!! Să vină să mă aresteze. Mi se rupe…Să trăiască ei cu salarii de 1000 lei. Multi romani au pensii de 1400 lei după 41 ani de muncă. Nu ne-au chinuit destul, criminalii ăștia cu masonii lor . Sigur că daaa, Nato, UE,FMI, datorii externe de 200 ani, trebuie să meargă proștii la război cu carnea de tun pe masă. Nu a fost suficientă moartea prin plandemie și vaccin și cum ne-au chinuit și înfometat comuniștii atât amar de ani, ne pregătesc să murim ,suntem sclavii și roboții lor. Imediat o să merg. Cum să nu ??? Voi ucide câțiva colonei și generali,asta e sigur.

 7. Vai de mine😯Dar de ce ne speriem asa de tare?Zici ca dat cu bomba atomica când auzim de mobilizare.Cine a spus ca bărbații sunt mai fricoși decât femeile n-a spus rău.La lupta vitejii mei nu la întins mana😁

  • Da du.te tu la lupta cu tot neamu tău! Nu e obligat nimeni sa apere o Tara care nu ii mai aparține, și aici ma refer la noi ca familie plecata de 6 ani din Tara pt un trai mai bun, și un viitor pt copii noștri!!

 8. Aloooo Țara Românească e vindută pentru cine și pentru ce să luptăm…pentru gunoaiele din parlament pentru mizerile acelea pe care nu sintem capabili să ii indepărtăm de la conducere.

 9. Aloooo Țara Românească e vindută pentru cine și pentru ce să luptăm…pentru gunoaiele din parlament pentru mizerile acelea pe care nu sintem capabili să ii indepărtăm de la conducere. Am ajuns o țară de sclavi

 10. Armata e cu noi ….. dar cine a tras în 22???? Acuma v-ati trezit canu aveți karnita de tun ba baeti!!!! La salariile voastre și pensiile voastre faceți cit armata kinei ba…. ca aveți valoare mare în tara asta….. asa ca treceți la treaba cap asta e meseria voastră…… lăsați karnita de tun sa muncească ca să va plătească ba salariile și pensiile.. ….pacea fie cu voi….. profesioniștilor….

 11. Romania nu a fost atacata si nici o tara din alianta din care face parte, implicarea tarii noastre in razboi chiar si cu ajutor material sau moral cred ca devenim agresori datorita deciziilor politicienilor nostri, decizii care cred ca nu le apartin ci le sunt impuse de interesele ocupantilor economici ai tarii.

 12. Sa meargă patroni care au furat pădurile jud Harghita și Covasna în frunte cu Dorneanu și cu clanul PSD acești indivizi sunt trecuți la primari în caz de chemare ca să nu părăsească localitățile și bine înțeles cu toți pădurari oameni simpli nu au ce cauta datorita lor a avut Romina cea avut acești smecheri care au furat totul vreau sa fie apărați tot de oameni simpli sa fie chemați primi și antrenați de lupta nu sa stea ascunși și susținuți de primari și politic dacă nu se iau masuri asupra acestor indivizi va fi o problema grava vor nimici omenirea din toate localitățile ca se le meargă lor bine indiferent de partid sunt nr 1 peste tot sa se ia masuri urgente pună nu ie preatirziu

 13. Să se facă dreptate in sistemul de pensii al cadrelor militare în rezervă, să se asigure condiții de salarizare ale cadrelor militare active compatibile cu cele din țările partenere NATO și abia după aceea să vă gândiți la o abordare corecta a unei eventuale mobilizări.

 14. Pai sa se duca aia de erau cu Sclava Ukraina in gura si te faceau trol rus daca ziceai ca nu e razboiul nostru iar ukraina e un stat ocupant. Acum fac
  pe ei credeau ca razboiul e joaca pe calculator.
  In primul rand daca ne dau arme trebuie sa luptam impotriva astora de au distrus Romania. Astia au facut mai rau ca razboiul 5 milioane de refugiati romani in lume.

 15. La primul foc de armă tras toți acești șobolani numiți cu grade și funcții îi veți căuta în afara granițelor țării….sunteți atât de novici să credeți că toți acești rezerviști vor lupta pt apărarea țării…vai de voi ghenerali de cârpă care sunteți în limbă după pensii speciale
  și fraude nicidecum pt apărarea țării…de 30 de ani o vindeți și o trădați constant an de an … sunteți Jalnici

 16. Dacă tot vor să ne cheme la mobilizare în momentul în care punem mâna pe arme trebuie făcută ordine la noi..ar trebui să facem curățenie generală să stârpim toate gunoaiele care au distrus țara..de la așa zisa Revoluție până în prezent.Până acum ne-au ignorat și râs în față dar se pare că încep să aibă nevoie de carne de tun..Se pare că a venit scadența pentru ticăloșii și mizeriile care au pus poporul Român la pământ. Dumnezeu nu se lasă batjocorit..

 17. Se merita să-ți pierzi viata pentru a apara colonia romania nu cred când totul sa vândut și distrus în această țară pe care a lăsat-o tovarășul președinte Ceaușescu Nicolae și nemernici de după lovitura de stat au vânduto la bucata …

 18. SĂ MEARGĂ ĂIA, CARE ÎN PLANDEMIE O ȚINEAU SUS ȘI TARE CĂ SE LUPTĂ CU INAMICUL, DAR EI DE FAPT, ȚINEAU ARMELE INDREPTATE SPRE CETĂȚENI ROMÂNI ȘI SPRE INTERIORUL ȚĂRI. ERAU NUMAI FIȚE TOVARĂȘI SLUGOU DIN STRUCTURI. SĂ VINĂ ȘI ISIS-UL ȘI S-ĂI JUPOAIE DE VII PE HOȚI DE LA GUVERNARE ȘI POPORUL TOT NU ARE DE CE SĂ SE MOBILIZEZE. SPRE APĂRAREA LOR.

 19. Sa-i ferească sfantul pe lingaii care ne conduc , sa bage tara în războiul sionistilor cu rusii.
  Atunci vor vedea ei furia poporului.
  Toate pregătirile astea pentru razboi nu sună deloc bine.
  Și ne păcălesc pe noi ca vor veni rușii.
  Nerușinatii!

 20. N-am putut sa ma abțin.Se pare ca v-au spalat pe creier propaganda televiziunilor cu pensiile militare ca fiind speciale.Tin sa precizez ca acestea sunt PENSII OCUPATIONALE PE BAZA CONTRIBUTIVITATII. PENSIILE SPECIALE SUNT ALE MAGISTRATILOR(PROCURORI-JUDECATORI),PARLAMENTARI(SENATORI-DEPUTATI),PRIMARI SI PRESEDINTI DE CONSILII JUDETENE: la ultimile 2 categorii cuantumul pensiei fiind in functie de nr de mandate(maxim 3).Asa ca informati-va inainte de a spune si altora prostii.

 21. As participa și eu că rezervist la manevrele militare daca mi s ar explica clar cu cine trebuie sa lupt de fapt că sa apar tara////cu hoții din exterior dau cu hoții din interiorul ei care mănâncă resursele ca un cancer in faza terminală///lupt că sa apar companiile austriece care ne toaka dau afacerile nemțești Kaufland Auchan penny dau mama dracu cum le o chema/in foaia de mobilizare sa mi spună clar ce apar!!!!apar Ucraina nazistă sau Romania furata de hoți???ce apar?

 22. La mama țara îi dă pensie fix 1100 lei după 27 ani de muncă iar statul are curaj să mă cheme la arme…să apăr bogații și averile lor…am un lucru să spun să meargă ei….eu dacă mă duc îi execut…știți voi pe cine…cred că în țară suntem mulți…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...