Eugen Simion suspectează un blat pentru menținerea în funcție a lui Florin Cîțu

Co-preşedintele AUR, deputatul George Simion, s-a arătat nemulţumit de absenţa a trei reprezentanţi ai PSD de la şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, unde ar fi trebuit stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii AUR şi USR PLUS, şi care a fost suspendată din lipsă de cvorum.

El a arătat că între cei care au absentat s-au numărat parlamentarii PSD Gabriela Firea, Robert Cazanciuc, Daniel Suciu, care nu au asigurat astfel cvorumul necesar, dar şi „adepţii lui Florin Cîţu de la PNL”.

Au fost ca şi ieri, la ora 23,00, prezenţi doar 12 membri ai Birourilor permanente reunite. Au lipsit trei membri ai Birourilor reunire de la PSD. De ce s-a întâmplat acest lucru, atât timp cât era prezenţa online? Era suficientă prezenţa online. Nu s-au prezentat. Au fost absenţe din partea PSD-ului – patru la număr – şi aseară, la ora 23,00. Ce a împiedicat-o pe doamna Firea? Şi răspândesc minciuni că nu toţi parlamentarii AUR au semnat moţiunea, că erau plecaţi peste hotare. Nu era nimeni plecat, astea sunt minciuni ca să-l salveze pe domnul Cîţu. O să-l întreb pe domnul Ciolacu cine lansează minciunile astea? Ăsta e un blat în toată regula, e a doua oară când se întâmplă„, a declarat Simion la Parlament.

Marcel Ciolacu nu a răspuns

El a anunţat că o să ia legătura cu conducerea PSD, adăugând că „i-a scris aseară” lui Marcel Ciolacu, dar acesta nu a răspuns.

O să sunăm conducerea PSD-ului. Înţeleg că conducerea PD e formată din trei membri: domnii Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Vasile Dîncu. Nu vreau să cred că se poartă discuţii pe ascuns cu Klaus Iohannis şi eu nu acuz, dar oamenii vorbesc, întreabă. De ce este ţinut în funcţie Florin Cîţu, când nu mai are o majoritate parlamentară? Cei de la PSD au spus că vor depune moţiunea în luna septembrie şi după aia s-au răzgândit. De ce n-au fost prezenţi acum? Nu vreau să acuz şi îndemn toţi PSD-iştii să pună presiune pe conducerea lor să scape de Florin Cîţu şi să ne scape şi de miniştrii USR-işti, că până nu pleacă Cîţu, nu pleacă nici miniştrii USR-işti„, a afirmat co-preşedintele AUR.

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost suspendată, din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru luni.

În această şedinţă ar fi trebuit stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii AUR şi USR PLUS.

Iniţial, Birourile permanente reunite ale celor două Camere fuseseră convocate vineri, la ora 23,00, dar şedinţa nu a putut avea loc, din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru sâmbătă. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole