Eugen Teodorovici, atac la Orban: Liberalul nu e liberal destul, până nu e și fudul

Publicat: 21 sept. 2020, 20:10, de Mădălina Bălăceanu, în Intern , ? cititori
Eugen Teodorovici, atac la Orban: Liberalul nu e liberal destul, până nu e și fudul
eugen teodorovici

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, a reacționat după ce președintele Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor Lucian Bode au participat la deplasarea test cu trenul pe conexiunea feroviară „Gara de Nord-Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni”.

„Guvernul PNL și-a mai făcut câteva poze la o așa-zisă probă-test (nici măcar #inaugurare!) a liniei de cale ferată de la Bucureşti Nord până la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Era bine să se limiteze la poze și să tacă adânc. Dar, de, liberalul nu e #liberal destul, până nu e și #fudul”, a scris Teodorovici pe Facebook.

După ce premierul Orban a declarat că ideea respectivului proiect s-a născut în mandatul său de ministru al transporturilor, Eugen Teodorovici îl contrazice și spune că semnarea contractului de proiectare și construcție  fost în iunie 2019, în mandatul lui Răzvan Cuc.

Teodorovici: Orban a făcut ceva doar în mintea lui mică

„Mai întâi, premierul Orban a declarat plin de entuziasm că ideea acestui proiect s-a născut în mandatul său de ministru al transporturilor (a făcut ceva doar în mintea lui … mică!). Și dacă nu era puțin mai răcoare afară, sigur și-ar fi amintit și de celelalte „idei” mai vechi ale sale, de construcția Barajului Vidraru, a Transfăgărășanului sau a hidrocentralei Porțile de fier I! A venit apoi șeful statului, domnul Iohannis și ne-a zis că n-a fost voință politică și că de aceea, din 2016 până în 2019, s-a construit atât de puțin din proiect. Ne-a lămurit, totuși, domnul Bode, ceva mai odihnit decât ceilalți doi (pesemne că de la somnul pe bancheta din spate!) că de fapt linia va fi dată în folosinţă în decembrie.

Deci, cum s-ar spune … «sparangheleală electorală«

Realitatea #nemascată de Orban și Iohannis este că semnarea contractului de proiectare și construcție a fost în iunie 2019 (deci în mandatul lui Cuc de la PSD – sîc) și trebuia să dureze 14 luni cu tot cu proiectare, deci putea fi realizat chiar și de Orban în cele 20 de luni ale mandatul său de ministru al transporturilor, ca să nu mai zic de Iohannis în cei 6 ani … dacă ar fi fost în stare!”, a scris Teodorovici pe contul său de socializare.