Eugen Teodorovici: În administrație, 10.000 de lei este un salariu mediu

Prezent în podcastul “Puterea cuvântului”, fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, calculează cât s-ar putea economisi la bugetul național, dacă salariile din administrație nu ar fi atât de mari.

Suma rezultată din calculul său ar putea părea exorbitantă, dar reflectă inegalitățile reale de pe piața muncii, între sectorul de stat și cel privat.

“ Păi, hai să vedem. În țară, avem oameni sărmani care pentru 5000 de lei net (…) te-ar ruga să-i mai lași să mai lucreze. Păi, în administrație, un 10.000 de lei brut –  sunt salarii puțin peste medie să, nu uităm asta. Noi, pentru 50.000 de oameni din administrație, ne-ar costa –  dacă mâine nu mai lucrează –  am economisi de fapt, într-un an de zile, cam 2 miliarde și jumătate de euro. Faceți socoteala. Uite, (…)  să luăm așa, o sumă rotundă: 100.000 ori 10.000 – la 10.000 de lei brut, care nu este un salariu mare, ci puțin peste medie – păi, 100.000 înmulțit cu 10.000 și înmulțit cu 12 luni sunt peste 2 miliarde-2 miliarde jumătate de euro. Păi, de ce să plătesc banii ăștia, când România are deficit de forță de muncă? Merge mai bine țara? Zbârnâie cumva în vreo zonă a economiei noastre, cumva, vreun sector?” a spus Eugen Teodorovici în emisiunea “Puterea cuvântului”.

Mai multe detalii puteți afla urmărind podcastul „Puterea Cuvântului” din această seară, începând cu ora 20:30, în pagina de facebook Ziarul Puterea și/sau pe  canalul de YouTube.

Click, aici https://www.facebook.com/puterea  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...