Euro 200 – Condițiile ce trebuie îndeplinite de tineri pentru a obține o subvenție pentru PC!

În ședința de Guvern, de astăzi, Ministerul Educației a propus indexarea plafonului de venit/membru de familie în vederea acordării tinerilor unui stimulent de 200 de euro pentru achiziționare de calculatoare. Guvernul a aprobat continuarea Programului de acordare a unui ajutor financiar intitulat ,,EURO 200” și în 2023.

De programul Euro 200, respectiv de achiziționare de calculatoare subvenționate beneficiază elevii/studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani. În prezent, pentru a primi acest stimulent, venitul brut lunar pe membru de familie trebuie să fie mai mic sau egal cu 250 de lei. Guvernul s-a hotărât în ședința de astăzi să indexeze această sumă la 500 de lei – venit brut/membru de familie.

Astfel, beneficiarii Euro 200 trebuie să fie persoane care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

a) sunt elevi/studenți în învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani;

b) au un venit brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500;

Ultimul plafon de 250 de lei venit/membru de familie, stabilit în 2018, pentru Euro 200, nu a mai fost indexat. Este cunoscut faptul că în pandemie autoritățile locale și alte entități au pus la dispoziția elevilor mijloacele tehnice necesare de învățare în mediul online. Acum, conform indicelui de inflație stabilit de INS, s-a aprobat un plafon de 500 de lei/membru de familie.

Configurația acceptată pentru Programul Euro 200

Având în vedere evoluția tehnologică, în ședința de astăzi s-a aprobat și modificarea configurației calculatorului achiziționat prin Euro 200. Guvernul recomandă următoarea configurație minimă pentru achiziționare de calculatoare:

 a) pentru desktop – procesor cu frecvență nominală minimum 3.0 GHz; HDD minimum 500 GB sau SSD minim 240 GB; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; monitor LCD sau LED cu diagonală minimum 18.5“ și rezoluție minimum 1920 x 1080; tastatură, mouse optic; cameră WEB;

b) pentru laptop sau notebook, ultrabook sau dispozitive echivalente – procesor cu minimum 2 nuclee; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240GB; diagonală minimum 14“; rezoluție minimum 1.366 x 768; cameră WEB.

Fiecare bon valoric în valoare de 200 de Euro este identificat unic la nivel național prin serie și număr. Bonurile valorice din Programul Euro 200 sunt valabile numai pentru anul calendaristic în care au fost elaborate. Pentru 2023 se va modifica modelul, astfel încât bonurile valorice emise în 2022 să fie anulate.  Din motive de siguranță, în fiecare an, acest model se modifică, în sensul schimbării culorii și seriei. Drept urmare, în 2023, pentru securizare, culoarea fundalului bonului valoric va fi roz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...