Euro 2024: De unde putem cumpăra bilete, cât costă, cum plătim și cum le primim

După tragerea la sorți a grupelor, organizată la Hamburg, deja știm orele și zilele când va juca România, adversarii și orașele care ne vor găzdui.

Grupa României, calendar și orașe:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen) – 15:00 ora Germaniei, Belgia – Slovacia (Frankfurt)
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Düsseldorf)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln) – 21:00 ora Germaniei
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt) – 18:00 ora Germaniei, Play-off B – Belgia (Stuttgart).

De unde și cum cumperi bilete la EURO 2024?

Singura modalitate sigură prin care poți cumpăra bilete la EURO 2024 este de pe site-ul oficial al organizatorului, adică UEFA, iar portalul este disponibil AICI. După ce accesezi link-ul, e nevoie să alegi opțiunea FAN ROMANIA apoi să îți creezi un cont de utilizator și să urmezi toți pașii din procedură. Poți aplica pentru maximum 4 bilete din aceeași categorie, conform Pro Sport.

  • Poți face asta doar până pe 12 decembrie 2023, ora 15:00! 

Foarte probabil, cererea va depăși numărul biletelor alocate, astfel că UEFA va utiliza un sistem de loterie pentru repartizarea biletelor către solicitanți.

Foarte important! Poți achiziționa bilete acum doar la meciurile din faza grupelor, cele pentru fazele ulterioare ale competiției în care ar putea fi angrenată naționala României urmând să fie disponibile doar după eventuala noastră calificare din faza grupelor!

Cât și cum plătești pentru bilete la EURO 2024

Există mai multe categorii de bilete la fiecare meci din faza grupelor. Când urmezi procesul de achiziționare, poți opta doar pentru categorie, nu și pentru un loc anume în respectiva categorie!

Iată prețurile pentru fiecare categorie, ce segment din stadion reprezintă exact și ce culoare dedicată are. Vei vedea mai jos de ce e importantă culoarea categoriei:

  • Categoria Fan First (oranj) – peluzele – 30 euro
  • Categoria 3 (verde) – peluzele și zona cornerelor, la nivel superior și mai depărtat de teren decât categoria 2 – 60 euro
  • Categoria 2 (albastru) – peluze, zona cornerelor, T1 și T2 la nivel superior – 150 euro
  • Categoria 1 (roșu) – T1 și T2 plus zona cornerelor, nivel inferior – 200 euro
  • Categoria Prime Seats (roșu închis) – T1 și T2 zonă centrală – 400 euro.

Culorile dedicate fiecărei categorii sunt importante pentru că poți descoperi pentru fiecare stadion în parte exact ce locuri reprezintă, pe baza hărții de AICI.

Românii care doresc pachete VIP le pot descoperi AICI.

După finalizarea loteriei UEFA, nu mai târziu de 31 ianuarie 2024, dacă ai aplicat pentru cumpărarea de bilete la EURO 2024 și ai avut noroc vei fi înștiințat prin mail de UEFA. Vei primi un termen de plată și vei putea efectua plata doar în EURO, online prin card Visa ori Mastercard sau prin Alipay+. Procesul se consideră încheiat după ce primești confirmarea de plată și factura.

Cum intri în posesia biletelor

Tot ce înseamnă bilete la EURO 2024 va fi livrat către suporteri exclusiv în forma mobile. Așadar, în preajma startului turneului, fără să fie precizată momentan de către UEFA o dată exactă, biletele în format mobile vor ajunge la fani printr-o aplicație dedicată.

Vei primi un mail prin care vei fi anunțat că biletele tale au fost trimise, dar organizatorii anunță că nu vor fi emise în același timp toate biletele, pentru toți cumpărătorii.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole