EURO 2024: Prefața meciurilor de azi din Grupele C și D

Publicat: 25 iun. 2024, 06:15, de Radu Caranfil, în SPORT , ? cititori
EURO 2024: Prefața meciurilor de azi din Grupele C și D

Pentru optimile de finală ale EURO 2024, mai multe echipe și-au asigurat deja calificarea. Dintre acestea, se numără Germania și Elveția din Grupa A, Spania și Italia din Grupa B, Anglia din Grupa C, precum și Olanda și Franța din Grupa D. Aceste echipe și-au asigurat locul prin performanțele remarcabile din meciurile de grupă și au acumulat punctele necesare pentru a avansa în fazele eliminatorii.

Grupa A:

 • Germania (9 puncte)
 • Elveția (7 puncte)

Grupa B:

 • Spania (9 puncte)
 • Italia (4 puncte)

Grupa C:

 • Anglia (4 puncte)

Grupa D:

 • Olanda (4 puncte)
 • Franța (4 puncte)

În această seară, în grupele C și D, se vor juca meciurile decisive care vor stabili configurația finală a optimilor de finală.

Grupa C

În această seară, Grupa C își dispută ultimele meciuri din faza grupelor, iar clasamentul este încă foarte strâns. Anglia, liderul grupei, întâlnește Slovenia, în timp ce Danemarca se confruntă cu Serbia.

Anglia vs Slovenia (22:00)

 • Anglia se află pe primul loc cu 4 puncte, având o victorie și un egal. O victorie în această seară le-ar asigura calificarea în optimile de finală. Până acum, Anglia a arătat o defensivă solidă, primind doar un gol în cele două meciuri.
 • Slovenia are două puncte, fiind la egalitate cu Danemarca. Echipa lui Matjaž Kek va lupta pentru o victorie care să le permită calificarea, având nevoie și de un rezultat favorabil în celălalt meci.

Danemarca vs Serbia (22:00)

 • Danemarca se află într-o poziție similară cu Slovenia, cu două puncte. Echipa lui Kasper Hjulmand are nevoie de o victorie pentru a spera la calificare.
 • Serbia este ultima în grupă, cu un singur punct. Echipa lui Dragan Stojković este obligată să câștige pentru a avea șanse la calificare, dar și să spere la rezultate favorabile în celelalte meciuri.

Clasamentul grupei arată astfel:

 1. Anglia – 4 puncte
 2. Danemarca – 2 puncte
 3. Slovenia – 2 puncte
 4. Serbia – 1 punct

Grupa D

În Grupa D, meciurile decisive vor avea loc în această seară, cu Olanda și Franța în fruntea clasamentului.

Olanda vs Austria (19:00)

 • Olanda și Franța sunt la egalitate de puncte, cu 4 puncte fiecare, dar Olanda ocupă primul loc datorită golaverajului. O victorie împotriva Austriei le-ar garanta calificarea din primul loc.
 • Austria se află pe locul trei cu 3 puncte, după o victorie și un egal. Echipa lui Ralf Rangnick va încerca să obțină un rezultat pozitiv pentru a-și asigura locul în optimi.

Franța vs Polonia (19:00)

 • Franța se află și ea într-o poziție bună, dar pentru a termina pe primul loc are nevoie de o victorie categorică și de un rezultat favorabil în celălalt meci.
 • Polonia nu a reușit să acumuleze niciun punct până acum, fiind eliminată deja din competiție. Echipa lui Czesław Michniewicz va juca pentru onoare și pentru a încheia turneul cu un rezultat pozitiv.

Clasamentul grupei arată astfel:

 1. Olanda – 4 puncte
 2. Franța – 4 puncte
 3. Austria – 3 puncte
 4. Polonia – 0 puncte

Aceste meciuri sunt extrem de importante pentru fiecare echipă, iar rezultatele de astăzi vor decide cine va continua lupta pentru titlul de campioană europeană. Fanii așteaptă cu nerăbdare spectacolul oferit de aceste confruntări intense, în care orice detaliu poate face diferența.

Vom avea parte de meciuri care se anunță a fi pline de tensiune și spectacol, cu multe echipe care se luptă până în ultimul minut pentru un loc în fazele eliminatorii ale turneului. Rămâne de văzut care dintre echipele din grupele C și D vor reuși să se alăture celorlalte echipe calificate și să își continue drumul spre glorie la EURO 2024.