EURO 2024: Spania vs Franța, semifinala de vis

Publicat: 09 iul. 2024, 09:04, de Radu Caranfil, în SPORT , ? cititori
EURO 2024: Spania vs Franța, semifinala de vis

Două mari puteri fotbalistice europene, Spania și Franța, se vor înfrunta în semifinalele Euro 2024, oferind fanilor un meci de vis. În timp ce Franța caută să-și reducă criticile privind lipsa de eficiență în atac, Spania vrea să continue campania impresionantă, chiar și fără câțiva jucători cheie.

Cine: Spania vs Franța
Ce: Semifinalele Euro 2024
Unde: Munich Football Arena, Munchen, Germania
Când: Marți, 9 iulie, ora 22:00 (19:00 GMT)

Franța: Sub potențial, deocamdată

Franța, condusă de talentatul Kylian Mbappe, a avut un parcurs criticat în acest turneu, progresând în semifinale fără a marca un gol din acțiune. Sub comanda lui Didier Deschamps, francezii au avut dificultăți în a impresiona la Euro 2024, spre deosebire de performanțele din ultimele două Cupe Mondiale. Criticile au fost alimentate de forma fluctuantă a lui Mbappe și Antoine Griezmann, ambii jucători având de gestionat așteptările mari din partea suporterilor și a presei.

În sferturi, Franța a trecut de Portugalia doar la loviturile de departajare, iar Mbappe a fost substituit după un alt meci în care a părut mai preocupat de masca sa decât de atacurile la poarta adversă. Cu toate acestea, Youssouf Fofana a răspuns criticilor, subliniind importanța ajungerii în semifinale.

Spania: O forță imparabilă

În contrast, Spania a dominat acest turneu, fiind singura echipă cu un record perfect de victorii și conducând clasamentele la goluri marcate, încercări de gol și mingi recuperate. Deși vor lipsi câțiva jucători cheie, precum Pedri, Robin Le Normand și Dani Carvajal, spaniolii rămân favoriți datorită unei combinații de experiență și tinere talente.

Lamine Yamal, senzația de 16 ani de la Barcelona, a fost esențial în atacul spaniol, iar veteranul Jesus Navas, la 38 de ani, aduce stabilitate și experiență. Antrenorul Luis de la Fuente a reușit să creeze un echilibru perfect între jucătorii tineri și cei experimentați, generând o unitate puternică în echipă.

Context istoric și tactic

Spania și Franța s-au întâlnit de 36 de ori până acum, cu un ușor avantaj pentru spanioli. În ceea ce privește FIFA, Franța este clasată pe locul 2, iar Spania pe locul 8. Cu un palmares de 16 victorii pentru Spania și 13 pentru Franța, meciul se anunță extrem de echilibrat.

Formațiile probabile:

Spania: Unai Simon; Navas, Nacho, Laporte, Cucurella; Olmo, Rodri, Fabian Ruiz; Lamine Yamal, Morata, Williams
Suspended: Carvajal, Le Normand

Franța: Maignan; Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez; Kante, Tchouameni, Camavinga, Griezmann; Kolo Muani, Mbappe

Meciul dintre Spania și Franța se anunță a fi unul memorabil, cu Spania căutând să își continue forma excelentă și Franța dorind să își demonstreze valoarea în fața criticilor. Indiferent de rezultat, fanii fotbalului se pot aștepta la o confruntare de elită între două dintre cele mai bune echipe din lume.