Euronews. Protestul de la București contra permisului Covid la locul de muncă. AUR: „O încercare ascunsă de a impune vaccinarea obligatorie”

Publicat: 21 dec. 2021, 15:45, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Euronews. Protestul de la București contra permisului Covid la locul de muncă. AUR: „O încercare ascunsă de a impune vaccinarea obligatorie”

Alianța pentru Unitatea Română (AUR) este vehement împotriva extinderii utilizării permisului Covid la locurile de muncă, anunță Euronews în legătură cu protestele de la București.  

”Mii de oameni erau de așteptat să iasă în stradă din București, marți, în timp ce parlamentarii români votează dacă să extindă utilizarea permisului de sănătate COVID la locul de muncă”, transmite Euronews.

”Eforturile de a crește rata de vaccinare, inclusiv o campanie împotriva dezinformării, au eșuat în mare măsură, iar noul guvern – format din Partidul Național Liberal (PNL) de centru-dreapta, Partidul Social Democrat (PSD) de stânga și UDMR de etnie maghiară – acum dorește să extindă utilizarea permisului Covid la locurile de muncă”, precizează Euronews.

Potrivit comunicatului Ministerului Sănătății, certificatul Covid propus de Guvern ar fi introdus  atunci când va exista o creștere susținută de trei săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 și să fie întrerupt atunci când tendința scade și incidența cumulativă scade sub 1.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avut o întîlnire cu reprezentanții mediului de afarceri despre această propunere legislativă.

”Dar partidul populist de extremă-dreapta Alianța pentru Unitatea Română (AUR), care a creat o surpriză la alegerile legislative de anul trecut prin intrarea în parlament, este vehement împotriva proiectului de lege planificat, acuzând-l drept „liberiticid” și o încercare ascunsă de a impune vaccinarea obligatorie”, precizează Euronews.

Într-o postare pe Facebook, AUR scrie: „Alianța dictatorială PSD/PNL/USR vrea să condiționeze dreptul la muncă al românilor”, citează Euronews.

România are a doua cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea Europeană, cu doar 39,6% din 19,3 milioane de populație complet vaccinată împotriva COVID-19, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).