Europa: Cinci destinații „calde” chiar în timpul iernii

În Europa, sunt cinci destinații, unde soarele de iarnă este mult mai generos și le fac perfecte cel puțin pentru un weekend, prezentate de euronews.travel.

5. Tirana (Albania) se distinge prin  clădirile ”colorate”, cu repere din epoca otomană și sovietică. Clima este blândă, temperaturile maxime ajungând la 17 grade Celsius în noiembrie și 15 grade Celsius în decembrie. Cea mai bună și mai apropiată plajă este cea de la Durres.

4. Roma (Italia). Ca și Parisul, Roma rămâne o atracție turistică, deși este considerată o destinație mai mult urbană. Dar în Italia, sunt multe plaje pitorești, unde cu un pic de curaj chiar se poate face baie, temperatura medie a apei fiind de 21 de grade Celsius, în luna decembrie. Cea mai bună plajă din apropierea Romei: Plaja Tibidabo.

3. Atena (Grecia). Atena atrage în special pentru vestigiile antice. Totuși există și o serie de plaje în afara capitalei care reprezintă o completare minunată a traseului turistic. Comparativ cu cele cinci destinații ”calde”, propuse de o agenția de turism portugheză, Atena beneficiază de cele mai multe zile însorite: 268 de zile cu soare în 2020.  Temperaturile medii maxime exterioare: 17 grade Celsius. Cea mai apropiată plajă: Glyfada Beach.

2. Lisabona și Cascais (Portugalia).  Capitala Portugaliei Lisabona și regiunea Cascais se bucură de soare aproape tot anul, cu temperaturi medii de 17 grade Celsius, inclusiv în decembrie.

Bernardo Barros, președintele Visit Cascais spune: „cu 226 de zile însorite în fiecare an și temperaturi medii apropiate de 20 de grade  până la sfârșitul anului, Portugalia este destinația perfectă pentru oamenii care doresc să scape de vremea mohorâtă și să facă baie”.

El descrie Cascais ca fiind comoara ascunsă a Portugaliei cu soare, mâncare excelentă, plaje curate și multă cultură.

Temperaturile medii maxime exterioare în noiembrie și decembrie: 17 grade Celsius și cele ale apei de mare: 19 grade Celsius.

Praia do Tamariz, Cascais este cea mai bună plajă, aproape de capitală.

1. Valletta (Malta). Aici soarele este foarte generos pe tot parcursul anului. Malta are peste 230 de zile însorite, cu temperaturi medii maxime de 19 grade Celsius, în lunile noiembrie și decembrie. Evident, Malta reprezintă destinația ideală pentru cei care doresc să întâmpine Noul An înotând în mare. Una dintre plajele recomandate: Golful St Elmo (Valetta).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...