Europarlamentar: „Urmează o lună de război psihologic”. De ce Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea lună

Conflictul dintre Rusia și Ucraina este iminent, dar nu se va desfășura mai devreme de o lună, din cauză că rușii nu doresc să umbrească Jocurile Olimpice din China, susține europarlamentarul Eugen Tomac (PMP).   

Nu mai este un secret pentru nimeni că, la est de noi, un conflict militar poate izbucni oricând. Când va începe invazia Rusiei în Ucraina? De ce a mobilizat Kremlinul aproape 200 000 de militari din totalul de peste 700 000 la frontiera cu Ucraina?

De câteva luni, Rusia a început o ofensivă diplomatică și mediatică majore, încercând să justifice, în mod total neconvingător și cu non argumente, o eventuală invazie. Este lesne de înțeles că Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă pentru că nu dorește să umbrească Jocurile Olimpice din China. În consecință, urmează o lună război psihologic, cel puțin până pe 20 februarie”, susține Tomac.

În opinia acestuia, ținta nu este doar statul vecin, ci, în mod evident, țările occidentale. Din acest motiv și românii trebuie să fie pregătiți să facă față oricăror provocări.

Moscova va încerca, prin oameni și instituții, să manipuleze cetățenii statelor UE. În România avem deja exemple concrete de fani ai lui Putin care au intrat direct în horă și care vorbesc pe aceeași limbă cu el, insistând pe faptul că nu avem nevoie de trupe NATO pe teritoriul nostru sau că România a devenit o colonie.

Când auziți politicieni, jurnaliști sau diverși oameni pe rețelele de socializare că ne îndeamnă să nu mai avem încredere în Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii sau NATO, fiți convinși că fac, în mod asumat, jocul Rusiei”, este de părere Tomac.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole