Evaluarea Națională „la raport”: Nu elevii și-au însușit lecțiile

Elevii din clasele a VIII-a au susținut în această săptămână simularea la Evaluarea Națională, după cum bine se știe, iar cei din clasele a XIII-a și a XII-a au susținut probele pentru la evaluarea la Bacalaureat, în cursul săptămânii trecute.

S-au primit deja rezultatele, iar ministrul Educației spune că acestea „sunt mai slabe ca în 2021”.

Sorin Cîmpeanu spune că excepțiile s-au înregistrat la simularea pentru BAC. Totuși, ministrul Educației evidențiază că simulările vin în fiecare an cu subiecte de au un grad de dificultate mai ridicat față de probele pe care le vor susține elevii de gimnaziu și liceu în cursul verii.

Rezultatele la simulare, cu două excepţii, sunt mai slabe decât anul trecut. Excepţiile sunt la examenul de Bacalaureat pentru proba obligatorie a profilului, la care anul acest avem o rată promovare de 59,73% , anul trecut am avut 51,4%. Deci este mult mai bine anul acesta”, a explicat Cîmpeanu pentru presă.

Școala online, departe de a-și atinge scopul

La limba şi literatura maternă avem 82,45%, iar la matematică avem 60,58%, faţă de 59,77% anul trecut”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, potrivit agerpres.ro.

Ministrul Educației a explicat faptul că rezultatele de la simularea din 2022 demonstrează faptul că școala online a fost departe de a-și atinge scopul. Sorin Cîmpeanu a ținut să precizeze că subiectele au un grad mai ridicat de dificultate la simulare, comparativ cu momentul în care se dau examenele.

„Colegii mei deja şi-au însuşit lecţiile”

Examenele de simulare, în general, aş vrea să precizez, presupune subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele propriu zise.

În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja şi-au însuşit lecţiile şi vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naţionale de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională.

O primă concluzie pe care ne-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe”, a mai declarat ministrul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...