Evaluarea Națională și Bacalaureatul, garantat cu prezență fizică. Cîmpeanu explică ce se va întâmpla cu tezele

Publicat: 29 sept. 2021, 10:30, de Mihaela Verdes, în Educație , ? cititori
Evaluarea Națională și Bacalaureatul, garantat cu prezență fizică. Cîmpeanu explică ce se va întâmpla cu tezele
Sorin Cimpeanu (INQUAM_Photos_George_Calin)

Examenele de Evaluare Naţională și Bacalaureatul se vor susține în 2022 cu prezență fizică, garantează ministrul Educației. Acesta îşi doreşte ca nici tezele semestriale, pe care le susţin elevii, să nu mai fie suspendate, anul acesta.

„Examenul de Evaluare Naţională se va susţine exact la fel cum s-a susţinut şi în vara aceasta. După acelaşi tipic, pe modelul testelor PISA. De asemenea cu prezenţă fizică, examenul de Bacalaureat, exact la fel.

Vă garantez că vor fi susţinute indiferent de condiţii, cu prezenţă fizică”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Digi 24.

Tezele semestriale nu se mai suspendă

Ministrul Educaţiei s-a declarat, de asemenea, în favoarea susţinerii tezelor semestriale. Anul trecut, acestea au fost suspendate din cauza coronavirusului.

„Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar şi în această situaţie în care avem o creştere accentuată a ratei de infectare. Ne menţinem dorinţa de a avea şcolile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor. Dorin ca ele să fie susţinute. Dorim ca ele să fie relevante. Dorim ca ele să fie susţinute cu prezenţă fizică pentru a fi relevante, pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Tezele au fost suspendate în anul școlar 2020-2021

În anul școlar 2020-2021, tezele școlare semestriale au fost suspendate. Din cauza cursurilor desfășurate online, mediile s-au calculate diferit față de cum eram obișnuiți.

„Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, explica în martie ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Conform ministrului, un milion de elevi au participat online la cursuri, în acea perioadă.