Evazionistul penal Ninel Potârcă vinde la fier vechi  70 de cisterne și 23 vagoane CFR de la Târgu Jiu

Publicat: 14 nov. 2023, 09:30, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Evazionistul penal Ninel Potârcă vinde la fier vechi  70 de cisterne și 23 vagoane CFR de la Târgu Jiu

După ce interlopul de Olt, „Bercea Mondialu” a vrut cumpere la preț de fier vechi, de la CFR Marfă, 7.153 de vagoane și 508 locomotive, atenție, aflate sub sechestru la ANAF, acum un alt penal din Târgu Jiu a scos la vânzare cisterne și vagoane CFR despre care CFR Marfă n-a scos o vorbă că au fost vândute.

Potârcă pe urmele lui Bercea Mondialul

Fostul candidat la președinție, penalul de Gorj Ninel Potârcă, susține  că deține 70 de cisterne petroliere CFR, dar și 23 de vagoane de marfă, tip EACS. Acesta susține că prețul de vânzare al acestor cisterne și vagoane aflate în zona Târgu Jiu este negociabil. Însă, surprinzător, CFR Marfă nu a anunțat nimic despre faptul că vagoanele și cisternele au fost scose din uz și vândute la preț de fier vechi unor firme din Gorj. Astfel, cu acordul tacit al celor de la CFR Marfă, rromii din cartierul Meteor de lângă Târgu Jiu, în frunte cu Ninel Potârcă, au pus mâna pe aceste vagoane și cisterne petroliere. Practic, după interlopul de Olt, Sandu Anghel, cunoscut sub numele de „Bercea Mondialu”, care vrut cumpere la preț de fier vechi de la CFR Marfă 7.153 de vagoane și 508 locomotive, atenție, aflate sub sechestru la ANAF (https://www.puterea.ro/csat-vanzarea-vagoanelor-si-locomotivelor-catre-bercea-mondialu-este-atributul-lui-grindeanu/), acum, un alt interlop de la Gorj, Ninel Potârcă, vinde 70 de cisterne petroliere și 23  de vagoane de marfă ale …CFR Marfă.

Obama de Meter abonat la condamnări pentru evaziune fiscală

Vânzătorul cisternelor și vagoanelor CFR de la Târgu Jiu, Constantin Ninel Potârcă, a candidat la preşedinţia României în anul 2009, iar anul trecut a fost evacuat silit din popria locuinţă. Acesta a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale pentru evaziune fiscală, iar prejudiciul stabilit de instanţele de judecată se ridică la milioane de euro. Cum fostul candidat la preşedinţie nu a avut bani să achite prejudiciul, „palatul“ acestuia din Meteor a fost scos la vânzare și adjudecat de un craiovean. Tot anul trecut, Ninel Potârcă, cunoscut și sub numele de Obama de Meteor, a fost condamnat pentru delapidare de Tribunalul Gorj, la care s-au adăugat și alte condamnări venite din urmă, la o pedeapsă totală de 21 de ani. În 2014, acesta a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.