Eveniment de neratat: “Gaiţele”, spectacol aniversar Maia Morgenstern

Publicat: 27 apr. 2022, 17:30, de Roxana Roseti, în LIFESTYLE , ? cititori
Eveniment de neratat: “Gaiţele”, spectacol aniversar Maia Morgenstern

Începutul lunii mai va aduce motive de sărbătoare printre iubitorii de teatru dar și printre protagoniștii celei mai recente montări a piesei “Gaiţele”. Marea doamnă a scenei, Maia Morgenstern își aniversează ziua de naștere în chiar prima zi de mai, iar data de 2 mai o aduce în faţa publicului în două reprezentaţii speciale ale piesei “Gaiţele”, dedicate chiar acestui eveniment.

Cu cvartetul de aur format din Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Virginia Rogin și Adriana Trandafir în prim-plan, “Gaițele” este un spectacol de mare forță dramatică dar și de un umor savuros și o ironie intensă.  Cele patru foarte appreciate actrițe, alături de Manuela Hărăbor, Gabriel Fătu, Tudor Istodor, Ion Ionuț Ciocia și mulți alții, vă invită în lumea deformată a lui Alexandru Kirițescu pentru a înțelege de ce spectacolul este cunoscut şi sub numele “Cuibul de viespi”.

Titlu reper din repertoriul autohton, piesa captivează privitorul cu personajele puternic conturate,  dinamica jocului și tumultul acţiunii. Accentele de caricatură prin care sunt puse ȋn lumina moravurile vremii şi umorul uneori amar, alteori ironic, dar tot timpul debordant completează această satiră socială ȋn registru comic.

Distribuţie completă: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin, Manuela Hărăbor/Ioana Ancea, Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fătu, Doina Teodoru/Andreea Chiriţescu, Ion Ionuţ Ciocia, Cosmina Dobrotă/Mariangela Coldea.

Spectacolul “Gaițele” ajunge şi în următoarele oraşe:

3 mai Piteşti – Casa de Cultură a Sindicatelor

9 mai Slatina – Casa de Cultură a Sindicatelor

10 mai Râmnicu Vâlcea – Casa de Cultură a Sindicatelor

17 mai Ploieşti – Casa de Cultură a Sindicatelor

23 mai Iaşi – Teatrul Național Vasile Alecsandri

24 mai Bacău – Teatrul de Vară Radu Beligan

30 mai Giurgiu – Teatrul Tudor Vianu

31 Mai Călăraşi – Centrul Cultural de Cultură şi Creație