Eveniment : Eduardo Guerrero dansează imposibilul în fața publicului românesc

În plină explozie creatoare, cu energia vedetei aflată pe culmea carierei, după Londra, Düsseldorf, Miami, Dubai – unde a reprezentat Spania la Expoziția Mondială, New York și multe alte orașe mari ale lumii, Eduardo Guerrero, supranumit „regele Flamenco-ului modern”, vine să danseze la București.

Pe 26 si 27 mai, de la ora 19:30, la Sala Palatului, Eduardo Guerrero vine în fața publicului românesc alături de compania sa, cu două spectacole de gală.

Se spune despre el că, cine îl vede dansând și cine înțelege structura coregrafiei lui, are acea senzație rară de fabulos. Despre el, revista Flamenco Divino scrie că „nu își fixează limite, pentru că nu are nevoie de ele. El dansează imposibilul”.

Și Diario de Sevilla îl omagiază pentru forța incredibilă pe care o are: „Brutal. Radical. Dansează cu furie și din măruntaie. Gol. Exorcism. Dar acest dansator de Flamenco nu își pierde niciodată eleganța, stilul care îi este semnul distinctiv. Un adevărat tur de forță, atât fizic, cât și, mai ales, emoțional. Guerrero este un dansator total, cu o tehnică excepțională, asimilată de la clasici – de la Antonio și, de asemenea, de la Carmen Amaya –, actualizându-și moștenirea cu naturalețe și, după cum am spus mai înainte, cu eleganță”.

A început să danseze pe când avea doar șase ani

Flamenco este mai mult decât muzică și dans. Pentru cei care trăiesc în Flamenco, este chiar rațiunea lor de fi. Pasiune, forță, energie vitală. UNESCO a declarat FLAMENCO drept patrimoniu cultural imaterial al umanității.

S-ar putea spune că pentru Eduardo flamenco înseamnă însăși viața. Eduardo Guerrero González s-a născut în 1983 la Cádiz, în Andaluzia Flamenco-ului, și a început să danseze pe când avea doar șase ani.

A studiat balet clasic și dansul spaniol la Conservatorul de Dans din Cádiz, iar apoi s-a perfecționat în dansul clasic și contemporan.
El Diario de Jerez subliniază că „Guerrero își cunoaște mai bine decât oricine aspectul și elasticitatea corpului, iar atunci când vine vorba de a se exprima într-o coregrafie, profită de acele calități până la epuizare”.

Guerrero vine la București cu doi chitariști de excepție, doi soliști vocali extraordinari și o dansatoare celebră deja în Europa, pentru spectacolele personale: Maria Moreno. Artiștii și tehnicienii se armonizează spectaculos sub bagheta regizoarei – și manager totodată –  Clara Castro. Biletele la acest spectacol se pot cumpăra de pe salapalatului.ro, eventim.ro, vivabilet.ro, entertix.ro și iabilet.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cel mai valoros scriitor român a fost respins de Academie. În...

Propunerea ca Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai valoroși autori români contemporani, să fie acceptat în Academia Română a primit doar două voturi, fiind...

O avalanșă puternică a distrus cabana Capra din Munții Făgăraș

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit sâmbătă seara cu putere cabana Capra din Făgăraș. Pe lângă avarierea construcției, a acoperit şi maşinile aflate...