Ex-ministru de externe, în scandalul arestării premierului Cîțu în SUA: Informațiile despre el se cunosc la nivel înalt, în detaliu

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și actual președinte al PMP, susține că informațiile despre persoanele care ocupă funcții publice importante se cunosc în detaliu.

Întrebat dacă, pentru obținerea certificatului Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, trebuie precizate și aspecte ce țin de antecedente penale, fostul ministru de Externe a afirmat că informațiile despre cei care ocupă funcții cheie în stat se cunosc în detaliu.

„Da, într-adevăr, este necesar ca în tabelul care se completează pentru a solicita avizul pentru accesul la informații cu un anume nivel de secretizare să introduci toate elementele care țin de astfel de situații.

Sigur, pentru membrii CSAT, într-adevăr, nivelul de detaliere din acest punct de vedere este cel mai înalt, deci pentru cei care au acces la informații care au un caracter de secret la nivel național, în mod evident, sunt foarte multe elemente care trebuie aduse și prezentate, și ulterior verificate de instituțiile statului.

Pentru că de la un anume nivel, pentru anumite poziții și funcții în stat, cum este cea de prim-ministru, Președinte, ministru de Externe sau în structurile de informații, ai acces nu numai la informațiile secretizate din România, ci și la ceea ce înseamnă date, informații din spațiul euro-atlantic, deci din acest punct de vedere este un anume nivel superior celui pe care îndeobște îl primesc ca acces la informații să spunem parlamentarii sau miniștrii din alte zone decât cele din ministerele care sunt reprezentate în Consiliul Suprem de Apărare a Țării”, a explicat Cristian Diaconescu pentru B1 TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...