Ex-ministrul digitalizării, după demisie: În 1.800 de localităţi viteza internetului nu permite telemunca sau teleșcoala

Publicat: 07 sept. 2021, 15:27, de Cezar Amariei, în TEHNOLOGIE , ? cititori
Ex-ministrul digitalizării, după demisie: În 1.800 de localităţi viteza internetului nu permite telemunca sau teleșcoala

Demisia s-a dovedit a fi un moment al adevărului pentru Ciprian Teleman, ministrul demisionar al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Acesta a anunţat că în 1.800 de localităţi în România viteza internetului nu permite livrarea unor servicii de bază, cum ar fi administraţie digitală, telemedicină sau educaţie digitală.

Singura speranță vine de la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin care este alocată suma de 94 de milioane de euro pentru reducerea numărului acestor localităţi.

Avem peste 1.800 de localităţi în ţară în care viteza internetului nu permite livrarea unor servicii de bază, nu permite administraţie digitală, nu permite telemedicină, educaţie digitală şi alte servicii publice. Dar semnalul de alarmă pe care îl trag cu această ocazie către colegii care sunt în Guvern şi care vor fi în Guvern este să ia foarte în serios subiectul conectivităţii. Avem conectivitate foarte bună în centre urbane, dar o mare parte din teritoriul României nu se bucură de internet”, a transmis Ciprian Teleman.

Conform acestuia, este nevoie de investiţii şi mai mari pentru a asigura pe întreg teritoriul ţării o conectivitate de minim 100 de MB/s.