Ex-președinte ucrainean, lăsat să părăsească țara după două refuzuri consecutive. A apelat la Zelenski pentru liberă trecere

Cel de-al cincilea președinte al Ucrainei, liderul „Solidarității europene”, Petro Poroșenko, ar fi reușit să părăsească Ucraina luni dimineață după ce anterior nu i s-a permis acest lucru, în două situații consecutive.

Conform publicației Ukrainski Pravda, luni dimineață, Poroșenko a făcut apel la actualul șef al statului, Volodimir Zelenski, pentru a i se permite să treacă granița, în Polonia. Potrivit politicianului, el se îndreaptă spre Congresul și summit-ul Partidului Popular European de la Rotterdam.

Poroșenko susține că va cere acolo să i se acorde Ucrainei statutul de candidat la aderarea la UE în iunie, să fie sprijinită Ucraina în războiul împotriva Rusiei, acordarea de asistență financiară Ucrainei și aprobarea „Planului Marshall 2.0″ pentru reconstrucția postbelică.

Pe 27 mai, Poroșenko a ajuns seara târziu la punctul de trecere a frontierei de stat din regiunea Lviv. Echipa sa a spus că deputatul merge într-o călătorie de afaceri, la Adunarea Parlamentară a NATO, nu i s-a permis tranzitul.

Polițiștii de frontieră au susținut că motivul refuzului de a-l lăsa pe Poroșenko să treacă a fost „o problemă cu confirmarea valabilității permisului” – mai exact codul QR nu a fost citit.

Gruparea Solidaritatea Europeană, a cărei lider este Poroșenko, a reclamat „o poveste rușinoasă comandată de actualul guvern”. Deși reprezentanții conducerii au subliniat că Poroșenko nu are interdicție de a părăsi țara, a doua zi i s-a refuzat pentru a doua oară să treacă granița de stat a Ucrainei cu Polonia. De această dată, a fost invocată „lipsa tuturor documentelor necesare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...