Ex prim – ministrul Iulia Timoșenko: „Cât timp trăiește, Putin nu va renunța la ocuparea Ucrainei întregi”. Planurile Kremlinului

Fostul prim – ministru al Ucrainei, Iulia Timoșenko, susține că negocierile de pace sunt doar un tertip al Kremlinului iar intenția reală este ocuparea întregii țări, nu doar a unor regiuni precum Crimeea sau Donbas.

În 2009, când era premier, Timoșenko a negociet direct cu Putin prețul gazului livrat de Rusia Ucrainei. În acest context și cel al unei poziții importante în stat, jurnaliștii de la publicația ucraineană Pravda au întrebat-o cum se comportă Putin în negocieri și care sunt trucurile de care se folosește.

„De mai multe ori, în calitate de prim-ministru, am avut ocazia să negociez cu el. Așa că astăzi vă voi spune clar: nu se va opri. Atâta timp cât va fi în viață, nu va renunța niciodată la capturarea Ucrainei. Nu Donbas, nu Crimeea, nu orice teritoriu separat. Toată Ucraina. Așa că astăzi vorbesc în cunoștință de cauză: fără negocieri.

Pentru că Putin chiar nu duce aceste negocieri în ideea de a obține pace. Asta e ceea ce trebuie să înțelegeți.

Toate simulacrele de negocieri din partea lor nu sunt calea către pace și nu au drept obiectiv pacea. Însăși iluzia negocierilor de pace oferă argumente acelor țări occidentale care sunt încă indecise de ce parte se află și le permite să se îndepărteze de pozițiile pe care le produce Occidentul Unit.

Sunt negocieri care demoralizează și demotivează armata noastră. Nu este o negociere pentru pace, este o tehnologie a slăbirii noastre. Iar condițiile pe care ni le impun ne distrug suveranitatea.

Astăzi, principalul garant al păcii în Ucraina sunt doar Ucraina și Forțele Armate”, le-a declarat Timoșenko jurnaliștilor de la Pravda.

Înainte de a deveni prima femeie prim-ministru din Ucraina, Timoșenko a fost, alături de Viktor Iușcenko, unul din liderii importanți ai Revoluției Portocalii. A candidat și la alegerile prezidențiale din 2010, dar a fost învinsă de Viktor Ianukovici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...